EXCLUSIV. Achitare în dosarul prin care a fost „executat” primarul din Băile Herculane!

Se pare că fostul primar al orașului Băile Herculane, Nicușor Vasilescu, scapă treptat de toate acuzațiile împotriva sa în dosarul care l-a obligat să „cedeze” scaunul de primar al stațiunii.

De primele acuzații a scăpat a doua zi după descinderi. Și nu de orice fel de acuzații, ci de cele mai grave dintre ele. Apoi a urmat încă o decizie favorabilă, în camera preliminară, pentru ca sentința din primă instanță să îl achite de toate acuzațiile pe fostul primar și pe toți ceilalți din dosar!

Sentința a fost pronunțată ieri, 27 februarie, de Tribunalul Timiș, care a preluat dosarul de la Tribunalul Caraș-Severin după ce toți judecătorii Tribunalului cărășean deveniseră incompatibili, pronunțând anterior diverse sentințe în diferitele faze procedurale ale dosarului.

Pentru omul de afaceri Valeriu Verbițchi și soția acestuia sentința nu pronunță numai achitarea, ci și ridicarea sechestrului impus de către procurori, dispoziție care va rămâne definitivă doar odată cu definitivarea sentinței. Decizia Tribunalului Timiș poate fi atacată cu apel.

DGA descindea în iulie 2015 în Primăria Băile Herculane pentru a ancheta schimbul Băilor Neptun cu omul de afaceri Valeriu Verbițchi. Primarul de atunci, Nicușor Vasilescu, era reținut de procurori, apoi plasat în arest la domiciliu, conducerea Primăriei revenind viceprimarului din acea vreme, Gore Domilescu.