Circulație fără probleme în Caraș-Severin. „Suntem pregătiți să îi ajutăm pe colegii din județele vecine”

Valul de frig și ninsoare care s-a abătut peste România nu a produs efecte nedorite în Caraș-Severin. Cel puțin, deocamdată. Prefectul Matei Lupu dă asigurări că toată lumea este pregătită să intervină. Atât de pregătită, încât putem sări și în ajutorul județelor vecine.

În județul Caraș-Severin, iarna este ținută sub control, iar autoritățile sunt pregătite de orice, dă asigurări prefectul Matei Lupu. Acesta ține chiar să îi felicite pe cei care au în atribuții curățarea drumurilor, pentru faptul că județul se poate lăuda cu zero tronsoane blocate. „Până acuma nu avem probleme, toate drumurile sunt deschise. Am străbătut astăzi drumurile naționale care ne fac probleme: zona Cerăgăului și Caransebeș-Reșița. Drumurile sunt întreținute, chiar pot spune, negru-umed, deci ne putem felicita, până la urmă, atât noi, cât și Drumurile Naționale, că au reușit să le țină așa cum trebuie. Drumurile județene sunt și ele practicabile, nu avem niciun drum blocat. Sigur, se circulă în condiții de iarnă, dar mă bucur că atât Semenicul, cât și Muntele Mic sunt zone circulabile. Suntem pregătiți pentru orice, chiar să îi ajutăm pe colegii din județele vecine, dacă este nevoie”, ne-a declarat azi prefectul Matei Lupu.

Rămâne de văzut dacă starea actuală a drumurilor va rămâne la fel și în zilele următoare, având în vedere că Administrația Națională de Meteorologie a prelungit codul galben de ger până vineri, la ora 20.00, inclusiv pentru județul Caraș-Severin. Valul de frig va persista și se va intensifica pe parcursul nopților, astfel că se vor înregistra temperaturi cu peste 10-15 grade mai coborâte decât valorile normale pentru această perioadă. Temperaturile maxime vor fi negative în toate regiunile și va fi ger, mai ales dimineața și noaptea.