Operațiunea „Hydra“, în Caraș-Severin! Rețea de traficanți de droguri, destructurată de DIICOT! [FOTO-VIDEO]

Polițiștii de la combaterea criminalității organizate au efectuat în această dimineață mai multe percheziții în municipiile Reșița și Caransebeș, din Caraș-Severin, precum și Lugoj, din județul Timiș. Operațiunea „Hydra“ este în plină desfășurare.

Astăzi, 28 februarie 2018, din dispoziția procurorilor D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Caraș-Severin, polițiștii din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Caraș-Severin, cu sprijinul B.C.C.O. Timişoara, I.P.J. Caraş-Severin, I.J.J. Caraş-Severin și Poliției Municipiului Lugoj, au efectuat un număr de 13 percheziţii domiciliare (pe raza municipiilor Reșița, Caransebeș și Lugoj), în locații folosite de suspecţi. La percheziții au fost găsite circa 200 de doze susceptibile a fi substanțe psihoactive, droguri de risc și alte bunuri de interes în probarea faptelor infracționale. Cu această ocazie, au fost puse în executare 19 mandate de aducere şi sunt audiate alte persoane în calitate de martor.

YouTube video

În fapt, în cursul anului 2017 poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Caraş-Severin din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Timişoara, sub coordonarea procurorilor Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Caraş-Severin, au început monitorizarea unor persoane implicate în săvârșirea de infracțiuni din sfera operațiunilor ilicite cu produselor susceptibile a avea efecte psihoactive și a traficului de droguri.

„A fost demarată Operațiunea denumită Hydra, în care, până în prezent, au fost identificate un număr de 19 persoane față de care s-a început urmărirea penală pentru efectuarea de operaţiuni cu produse, ştiind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive, iar față de două dintre acestea și pentru trafic de droguri de risc. În baza mijloacelor de proba s-a stabilit că în perioada 2017 – 2018 pe raza municipiilor Reșița și Caransebeș au acționat mai multe persoane, care au distribuit în rândul tinerilor substanțe susceptibile a avea efect psihoactiv. Acestea preluau substanțele din diverse surse, în special furnizori de pe raza județului Timiș, după care le împărțeau în doze și le distribuiau“, informează procurorii DIICOT.

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157666232975368″]

Update, ora 15.30

Reprezentanţii IPJ Caraş-Severin mai transmit că „activitatea infracțională s-a caracterizat printr-o frecvență ridicată, suspecții, pentru a evita riscul de a fi depistați cu cantități de substanțe psihoactive asupra lor, preferând să efectueze aproape zilnic întreg ciclul aprovizionare – transport – distribuire, obținând, așa cum rezultă din datele existente, profituri care se ridicau la 1000 lei/zi“.

Polițiștii de crimă organizată au beneficiat de suportul de specialitate asigurat de Direcția de Operațiuni Speciale.

banner 1000 x 100 hd