Caransebeșeanul care și-a incendiat mama, acuzat de omor calificat

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Caraș-Severin au schimbat încadrarea faptei caransebeșeanului arestat preventiv pentru că a încercat să-și incendieze mama.

Deși avea arsuri pe numai 8% din suprafața corpului, zona în care erau aceste arsuri de gradul II și III era o zonă sensibilă, cea a căilor aeriene și feței, fapt pentru care, după un lung supliciu în Spitalul Casa Austria din Timișoara și cu tot efortul medicilor, femeia a decedat.

„Având în vedere decesul victimei… prin ordonanța din 27.02.2018, încadrarea juridică a fost schimbată din tentativă de omor în omor calificat și tulburarea liniștii publice”, transmit procurorii.

Gheorghe Claudiu Adam, un bărbat de aproximativ 33 de ani, a ajuns vineri, 16 februarie 2018, pe mâna procurorilor după ce a amenințat că va da foc la casă, ba chiar a cumpărat benzină și a aruncat-o pe propria mamă și i-a dat foc. Se părea că intervenția vecinilor a fost promptă, femeia scăpând cu arsuri pe doar 8% din suprafața corpului. Avea însă arsură de căi aeriene și a fost transportată la Spitalul Casa Austria din Timișoara, unde după aproximativ o săptămână de îngrijiri medicale, victima a decedat.

Bărbatul nu era fiul natural al femeii, ci a fost adoptat, a fost un copil cu probleme, așa că nu a reușit nici să-și finalizeze studiile gimnaziale. În 2014 a fost condamnat de către Judecătoria Caransebeș la 1 an de închisoare cu suspendare pentru ultraj.