UPDATE. Drumuri practicabile? Prefectul, contrazis de administratorul TUR! „Se dau situații din birouri, urmare a unor rapoarte inexacte!“

La doar câteva minute după ce prefectul Matei Lupu anunţa azi, prin Express de Banat, că toate drumurile din judeţ sunt practicabile, administratorul societăţii TUR, Gelu Ardeleanu, l-a şi contrazis!

Printr-o postare pe pagina de Facebook Express de Banat, administratorul Societăţii de Transport Urban Reşiţa, Gelu Ardeleanu (foto), avertizează că drumul Secu – Cuptoare era impracticabil încă de la primele ore ale dimineţii. La fel, drumul Reşiţa – Doman!

CITEŞTE ŞI: Circulație fără probleme în Caraș-Severin. „Suntem pregătiți să îi ajutăm pe colegii din județele vecine”

Gelu Ardeleanu anunţă, totodată, că a dispus anularea curselor programate în această seară pe traseul Reşiţa – Secu – Cuptoare şi retur!

„Informații la grămadă și drumuri care ar trebui prioritizate impracticabile.

TUR transportă persoane la Secu – Cuptoare.
De dimineață, drum impracticabil.
La ora 15, drum impracticabil, dar şoferul şi-a asumat riscul de a duce oamenii acasă.
Sunat și de dimineață și la 13.00, «rezolvat», mă informează un dispecer al unei firme ce se ocupă de aceste tronsoane.
La întoarcere, derapat și atins autobuzul.
Nu e mare lucru, reparăm, dar deseară din ordinul meu cursele nu se mai fac!
Nu riscăm viețile călătorilor!
Poate se află că Secu – Cuptoare e prioritar la deszăpezire la prima oră a dimineții!
La fel, drumul de Doman, fără ca transportatorul să sesizeze condițiile din teren și oricum să nu se rezolve nimic.
Se dau situații din birouri, urmare a unor rapoarte inexacte!
Logic, domnilor, pe aceste trasee ar trebui să aveți o sărăriță la orele la care există curse spre cele două destinații, dar cuptorenii și domanenții sunt mai puțin importanți ca un peridoc cu lemne.
Mulțumim colegilor de la Întreținerea Patrimoniului pentru ajutorul dat în deszăpezirea stațiilor de autobuz.
În oraș autobuzele circulă în depline condiții de siguranță și în grafic“, a transmis telegrafic, prin intermediul paginii de FB Express de Banat, Gelu Ardeleanu, administratorul TUR.

Deşi autobuzele TUR sunt echipate de iarnă și cu toate sistemele de frânare (ABS, ASR) funcționale, Gelu Ardeleanu precizează că în condiții hibernale „pe aceste trasee folosim oricum cei mai experimentați șoferi. Traseele acestea au istorii urâte, dar n-a interesat pe nimeni!“. De aceste drumuri ar trebui să se ocupe, conform obligaţiilor contractuale, firma Camand din Reşiţa.

Update, ora 19.58

Administratorul TUR tocmai a făcut noi precizări. „Am trimis un dispecer, coordonatorul de transport și un șofer cu autobuzul gol spre a nu avea evenimente cu pasageri. Situația s-a reglementat și drumul a devenit practicabil cel puțin până dimineață“, informează Gelu Ardeleanu.