Ioan Benga, dezamăgit de agendele generaliste. „Nu știm să ne promovăm valorile!”

Inspectorul școlar general al județului Caraș-Severin, Ioan Benga, a ținut să sublinieze, în ultima ședință de Colegiu Prefectural, că nu avem deloc inspirație și nu știm să ne promovăm propriile valori.

Benga a explicat că, în noua sa calitate, a primit la ISJ Caraș-Severin agende pe anul 2018 de la aproape toți primarii din județ și se plânge că aproape toate sunt generaliste, fără a avea pe ele simboluri locale, fie ele de patrimoniu sau turistice. Inspectorul școlar general s-ar fi așteptat, probabil, să vadă cascada Bigăr pe agenda primită de la Bozovici, Muntele Semenic pe cea de la Văliug ori Prigor sau Muntele Mic pe cea de la Turnu Ruieni.

Noi am găsit, totuși, la niciun minut de căutare, o agendă care nu corespunde chiar deloc descrierii făcute de profesorul Benga. Agenda tipărită de Primăria Caransebeș are pe copertă fotografiile unor personalități bănățene cu rol decisiv în înfăptuirea Marii Uniri, începând cu Eftimie Murgu și culminând cu Miron Cristea, iar pe interiorul copertei este valorificată, într-o superbă fotografie, clădirea Primăriei Caransebeș, ea însăși un monument istoric, dar și un simbol al Marii Uniri. Dar poate că domnul inspector Benga n-o fi primit agende chiar de la toți primarii din județ…

banner 970 x 250
tm4ua media express de banat (100x1000px)