Felix Borcean, lovitură năucitoare pentru PSD Caraș-Severin?! „Era un simplu membru!”

banner publicitar

Dezertarea fostei șefe a Tineretului Social-Democrat și trecerea ei la PNL nu sunt un răspuns al liberalilor pentru Ion Mocioalcă după ce acesta a racolat trei primari PNL, dar reprezintă o grea lovitură pentru social-democrați!

Trecerea Mihaelei Popovici după 16 ani de PSD la PNL, timp în care n-a ieșit vreodată din cuvântul lui Ion Mocioalcă, e comentată diferit pe scena politică din Caraș-Severin. Dacă unii social-democrați vorbesc despre o lovitură grea suferită de partid, alții o ridiculizează pe fosta șefă a tineretului pesedist din județ.

Am fost foarte surprins pentru că nu am avut semnale. Mihaela Popovici, din punct de vedere al voturilor, dacă pot spune așa, nu este o pierdere foarte mare pentru PSD Caraș-Severin. Este tânără, a fost consilier județean, dar consilier județean poate fi aproape oricine dacă este pus pe listă de partid. Pentru PSD Caraș-Severin este o lovitură aproape năucitoare, pentru că dacă o corelăm și cu plecarea doamnei Tudorița Nicula, președinta Organizației de Femei, la nici șase luni în urmă, este o lovitură năucitoare. Dacă la doamna Nicula cunoșteam nemulțumirile dânsei, la Mihaela nu am știut de vreo nemulțumire. Probabil că ea, cum este manager al spitalului din Caransebeș, are legături foarte strânse cu primarul Felix Borcean și a convins-o să facă acest pas”, a comentat Luca Mălăiescu, primarul PSD de la Oțelu Roșu.

Florin Bogdea, liderul Grupului PSD din Consiliul Local Caransebeș, a fost la fel de surprins de plecarea managerului spitalului la PNL. „Am aflat și eu din ziarul dumneavoastră. Nu cunosc amănunte. Fiecare e liber să aleagă. Probabil că e mai bine acolo, asta e. Ea a fost un simplu membru PSD, ea de când e manager al spitalului nu mai are nicio funcție în PSD. A plecat din postura de membru PSD, nicidecum din postura de lider TSD. Rămâne de văzut dacă e o pierderea plecarea ei, vedem la viitoarele alegeri. În ceea ce privește Consiliul Local Caransebeș e exclus să aibă vreo influență. Nu cred că a plecat din PSD din cauza vreunei nemulțumiri, cred că e o opțiune de moment”, a spus Bogdea.

Felix Borcean, omul care ar fi convins-o pe Mihaela Popovici să lase PSD-ul pentru PNL, spune că mutarea anunțată ieri nu trebuie văzută ca un răspuns al liberalilor pentru Ion Mocioalcă, după ce acesta a cooptat la acțiunile social-democraților mai mulți edili din PNL: „Nu știu dacă putem compara situațiile, e vorba despre trei primari versus un manager interimar, chiar dacă Mihaela a deținut și funcții în PSD. Nu vreau nici să bravez, nici să tratez ca o lovitură, ca o bombă, e un pas poate firesc în actuala conjunctură politică sau poate nefiresc având în vedere că PSD este partidul de guvernare”.