VIDEO. La Păltiniș, adevărul e dincolo de… gard! Consiliul Județean promite să aplice legea!

După apariția în Express de Banat a articolului prin care arătam cum un bărbat din comuna Păltiniș sfidează atât vecinii, cât și legea, construindu-și un gard pe domeniul public al comunei, proprietarul a dorit să aducă unele dovezi în favoarea sa.

Bogdan Marius Amos a prezentat un răspuns din partea Primăriei Păltiniş, semnat atât de primarul Ioan Popovici, cât și de secretarul Valeriu Borlovan, din data de 05.05.2016, prin care Primăria nu se opune amenajării unui gard pentru a-și proteja imobilul împotriva animalelor care trec pe drum, gardul neafectând circulația pietonilor sau pe cea a autovehiculelor. De asemenea, proprietarul, pensionat pe caz de boală, a mai prezentat o decizie a instanței de judecată din 28.06.2016 care îi dă câștig de cauză. Bogdan Marius Amos a contestat amenda primită din partea Consiliului Județean Caraș-Severin în sumă de 5.000 de lei.

Potrivit lui Mircea Dan Nițoiu, din cadrul compartimentului de Urbanism al Consiliului Județean, amenda pentru efectuarea de lucrări pe domeniul public fără autorizație de construcție a fost dată în luna martie 2016. Această sancțiune este contestată imediat de către proprietar, iar în luna mai apare cu un răspuns din partea Primăriei Păltiniș, precum că administrația locală nu se opune împrejmuirii cu gard a porțiunii din fața casei pentru a proteja imobilul de eventuale animale care trec pe drum. În luna iunie, instanța îi dă câștig de cauză după audierea a doi martori care spun că gardul există de 15 ani, el fiind doar reparat.

„Răspunsul Primăriei nu invită proprietarul să construiască în afara legii. În document se arată că nu se opun protejării imobilului cu gard, asta nu înseamnă că pot executa lucrări fără autorizație. Juriștii noștri spun că din cauza acelei hârtii proprietarul a câștigat în instanță. Noi acum am trimis o adresă către primar și l-am informat că, în baza Legii administrației publice locale, dacă această construcție este pe domeniul public, ea va trebui demolată. La această adresă nu am primit răspuns. Am fost din nou în zonă în urmă cu o săptămână și am constatat să proprietarul s-a extins și va începe noi lucrări. Atunci când vor fi constatate nereguli, vă asigur că va fi din nou sancționat”, ne-a declarat Mircea Nițoiu, din cadrul Serviciului de Urbanism al Consiliului Județean Caraș-Severin.

Deși Bogdan Amos ne-a spus că este credincios și că el nu minte și nu se ceartă cu vecinii, așa cum s-a afirmat în articolul precedent, am mers la fața locului pentru a cunoaște părerea vecinilor. După cum se poate vedea în filmarea noastră, atmosfera este mai mult decât tensionată în comuna Păltiniș, iar vecinii lui Bogdan Amos sunt cât se poate de nemulțumiți. Ne-am informat și la președintele Comunității Regionale Arad despre rolul avut de Amos în Biserica Penticostală. Astfel am aflat că Bogdan Amos a fost excomunicat din comunitatea Bisericii Penticostale cu ani în urmă, din cauza unor conflicte avute în biserică…

CITEȘTE ȘI: Teroare în Păltiniș! Drumul public, transformat în ogradă proprie! „De 2 ani suportăm amenințări, injurii și gesturi obscene”