Defrișări masive în zona Nădrag. Timișul pierde tot mai multă pădure, de la an la an

nadrag 3

Sunt defrişări masive în zona Nădragului, din Timiş. Acestea au cauzat inclusiv probleme la deszăpezire, luna trecută, dar provoacă şi mari probleme de mediu, atrag atenţia reprezentanții Consiliului Județean Timiș. Au fost date amenzi și anunțate autoritățile competente pentru anchetarea situației. 

Informațiile au fost făcute publice de reprezentanții Consiliului Județean Timiș care au mers în zona Nădragului, acolo unde primarul se plânsese că o porțiune a drumului județean care traversează zona era plin de gheață, iar firma angajată de CJT să curețe șoseaua în timpul iernii nu își îndeplinise sarcinile prevăzute în contract.

CITEȘTE ȘI: Amendă maximă și avertisment pentru firma care nu a curățat drumul-derdeluș de la Nădrag

„Cei care exploatează lemn în zonă au distrus șanțurile de scurgere a apei pluviale, precum și bucăți bune din zona de acostament a drumului județean, acest lucru fiind un mare pericol pentru trafic, pentru cetățenii care parcurg zilnic acest drum și în caz de situație de urgență, o ambulanță, o mașină de pompieri ajunge mai greu în acea zonă a comunei Nădrag care, după cum bine știm, are un singur drum de acces. (…) Sunt lemne care stau pe marginea drumului și chiar anumite bucăți din ele intrau efectiv pe drum, depășeau și zona de acostament. (…) Am fost și mai surprins de faptul că în spatele zonei de drumuri județene erau dealuri întregi defrișate masiv.”, a declarat Alexandru Proteasa, vicepreședintele CJ Timiș.

nadrag 2

Autoritățile județene au dat și două amenzi, de o valoare mică, dar măsurile nu se vor opri aici.

gif card de energie dacus 1000x100 Brantner 1000x100px

„Noi am sesizat în scris și Prefectura, și Garda Forestieră pentru a face investigații la fața locului, nefiind în competența Consiliului Județean aceste lucruri. După investigațiile noastre, am și descoperit cine exploatează lemn pe zona respectivă: Ocolul Silvic Ana Lugojana care are sediul la Lugoj, care este responsabil de o parte din acele defrișări. Noi am mers și am amendat atât cât ne permite nouă legea maxim, 6.000 de lei, însă tot legea spune că dacă își plătesc amenda în 15 zile plătesc jumătate din minim, adică 1.000 de lei. Același lucru l-am făcut și pentru Ocolul Silvic Făget, celălalt responsabil de exploatare pe zonă. Le-am cerut și ca într-o săptămână să refacă toată zona de șanțuri.”, a mai spus Proteasa.

nadrag 1

Dincolo de partea de siguranță, autoritățile județene își declară îngrijorarea și cu privire la faptul că defrișările de pădure aduc prejudicii activității turistice din punct de vedere economic. Așezată la poalele vârfului Padeș, comuna este atractivă pentru vizitatori mai cu seamă vara.

Timișul este printre județele cu cea mai mică rată de împădurire din țară. Doar 12% din suprafața totală a județului este reprezentată de pădure.

1000x100 (4) publicitate si promovare online banner maxagro STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/