De ce nu au votat consilierii PSD din Caransebeș bugetul pe 2018

Social-democrații din Consiliul Local al Municipiului Caransebeș îi aduc aminte primarului Felix Borcean de semnalul de alarmă pe care l-au tras încă de acum jumătate de an, cu privire răul pe care-l va produce majorarea lefurilor în bugetul de salarii.

Liderul grupului PSD din Consiliu Local, Florin Bogdea, îl întreabă pe Felix Borcean când avea dreptate: atunci când își mărea salariul sau acum, când plânge că salariile reprezintă 80% din buget.

„Noi am tot spus la fiecare ședință de Consiliu Local, am tot repetat, atunci le spuneam că deja salariile reprezintă 60% din buget și ne tot contrazicea prin presă, spunând că sunt manipulări și că salariile nu reprezintă mai mult de 30% din buget. A venit și momentul adevărului și acum se miră de ce nu votăm bugetul! Știți că la Reșița bugetul de salarii nu depășește 25%?”, spune consilierul Florin Bogdea.

CITEŞTE ŞI: Felix Borcean, în topul primarilor cu salarii de lux din România

Acesta îi dă primarului și soluții de economie la buget. „Nu s-a reorganizat deloc organigrama, deși tot în presă anunța încă de anul trecut ajustări de personal. De asemenea, sunt o serie de societăți care mănâncă bani și nu aduc bani la buget. De ce nu renunță la SRL-uri neprofitabile și să externalizeze serviciul de colectare a gunoiului, la fel ca în celelalte orașe din județ? De ce Serviciul Piața Gugulanilor, cu siguranță singurul profitabil, nu susține bugetul local, și consumă banii pe festivaluri și pe construcția unei clădiri care nu se mai termină de ani de zile, riscând chiar închiderea pieței. Și asta pentru că Direcția Sanitar-Veterinară Caraș-Severin a trimis o somație prin care anunță conducerea Pieței că, dacă până la sfârșitul anului nu pune la dispoziția comercianților de brânzeturi un spațiu adecvat, nu îi va mai lăsa pe producători să-și vândă marfa”, mai spune consilierul social-democrat.

1000x200 dacus 02

Florin Bogdea îl trage de urechi de edilul orașului și la capitolul proiecte, un alt motiv pentru care social-democrații nu și-au dat girul pentru bugetul din acest an.

„Primăria Caransebeș a pierdut din nou startul la proiectele transfrontaliere, pe PNDL și nici la cele pe fonduri europene nu am văzut nimic în buget, în afară de cel anunțat de anul trecut pentru persoane defavorizate. Şi, mai mult, se lăuda Primăria că nu e pierdut proiectul cu spitalul, însă nu am văzut în buget nimic prins. Primăria Reșița a obținut 450.000 de euro pe proiecte transfrontaliere, și noi?”, a mai afirmat Florin Bogdea.

CITEŞTE ŞI: Buget de avarie la Caransebeş! Felix Borcean: „Am ajuns în situația de a plăti, practic, doar salarii!“

publicitate si promovare online banner maxagro