Fermierii cărăşeni încă mai cred în minuni!

Peste 150 de fermieri din judeţul nostru au participat, astăzi, la conferinţa intitulată „Satul şi agricultura din Caraş-Severin”, desfăşurată la sediul Consiliului Judeţean.

Organizată de Comitetul de coordonare a administraţiei agricole, conferinţa a atras numeroşi participanţi, „ceea ce înseamnă că există interes şi disponibilitate pentru acest domeniu“, a concluzionat Silviu Hurduzeu, preşedintele Consiliului Judeţean. Care recunoaşte însă că „satul bănăţean se confruntă cu probleme, fie că este vorba de lipsa infrastructurii, ceea ce este de competenţa CJ, fie că vorbim despre lipsa apei şi a canalizării ori de lipsa locurilor de muncă, toate ducând la o depopulare masivă a mediului rural“.

Silviu Hurduzeu a ţint să sublinieze că au fost semnate recent „contracte pe PNDL pentru drumuri judeţene, în valoare de peste 107 milioane lei. De asemenea, avem depuse proiecte pe SUERD şi pe POR, tot pentru modernizarea drumurilor judeţene. De altfel, întâlnirea de astăzi a fost un bun prilej pentru a găsi, împreună, soluţii ca satul nostru tradiţional să renască“.