Felix Borcean, în topul primarilor cu salarii de lux din România

Primarul municipiului Caransebeș, Felix Borcean, este remarcatul presei centrale ca fiind în topul edililor cu cele mai mari salarii din țară! 

Topul este făcut de către jurnaliștii de la Capital și reunește primarii cu cele mai mari salarii din România. Clasamentul e deschis de către primarul din Alba Iulia, Mircea Hava, care are un salariu de peste 16.000 de lei, depășind-o chiar și pe Gabriela Vrânceanu Firea, primarul general al Capitalei. În top se mai află primarii de sector ai Capitalei, primarii din Iași, Cluj sau Timișoara și, pe poziția 13, primarul municipiului Caransebeș, Felix Borcean, cu un salariu de 9.425 de lei. La fel ca primarii din Câmpina sau Sebeș.

Din top lipsește primarul municipiului reședință de județ, Reșița, asta pentru că Ioan Popa încă încasează vechiul salariu, acesta amânând, pentru a doua oară, creșterea salariilor până după ce va face disponibilizări. Popa urmărește ca anvelopa salarială să nu depășească 12% din bugetul propriu al administrației.

Se pare că aceeași soluție ar fi găsit-o și primarul Borcean, anunțând că poate disponibiliza 70 dintre angajații Primăriei, dar apoi a retras informația nuanțând situația anunțată. Primarul Felix Borcean a fost contactat și de jurnaliștii de la Antena 3 cărora le-a spus că nu vor fi disponibilizați, ci doar că „se va ajusta” organigrama Primăriei, o restrângere a aparatului administrativ concomitent cu funcționari mai bine plătiți”.

„Întotdeauna am spus că aparatul administrativ este prea stufos și merită un pachet salarial mai atractiv”, a declarat primarul Borcean pentru Antena 3. Acesta spune că înainte de legea de majorare avea un salariu net, căci a dorit să vorbească doar în cifre nete, de 3.950 de lei la care se adăuga un „spor de antenă” de 15%, iar acum, cu noua lege, va lua în mână 6.600 de lei, de data asta fără sporuri, căci noua legislație nu le mai prevede. „Această măsură, luată de un guvern social-democrat, este, paradoxal, o măsură liberală”, a mai spus Borcean, care crede că aceste măsuri trebuiau luate de multă vreme. Cât privește anvelopa salarială, Borcean nici nu vrea să audă de cei 12% avuți în vedere la Reșița și spune că, la Caransebeș, fondul de salarii nu va depăși 30% din întreaga anvelopă bugetară.