Cum arată orașul viitorului? La Caransebeș se fac teste pe bani puțini!

După ce iluminatul stradal a fost tranzacționat la bursă pentru economie la bugetul local, gugulanii testează acum o nouă metodă de a ajunge în pas cu marile orașe civilizate ale lumii.

După proiectul pilot realizat în cartierul Pipirig, sistemul de iluminat s-a extins în cartierele Cazărmii, Țarinei și Țiglărie în scopul reducerii consumului energetic.

Potrivit șefului Serviciului Public de Reparații și Întreținere Străzi, Ion Gheorghe Ștefan, toate costurile vor fi mult reduse.

„Pentru aceste cartiere au fost montate 181 de lămpi moderne cu vapori de sodiu, din care 11 lampadare și 170 de lămpi (8 cu o putere 100 de W și 152 de 150 de W). La toate cele 181 de lămpi montate se poate face, printr-un sistem de comunicare GPRS, reducerea consumului energetic, inclusiv a fluxului luminos, cu până la 70 la sută. De asemenea, se va reduce consumul și pe timp de noapte și va avea și un aspect estetic deosebit. Pentru 2016 avem în plan un proiect cu finanțare europeană pentru iluminarea integrală a Caransebeșului cu lămpi cu LED – uri”, ne-a declarat Ion Gheorghe Ștefan.

„Sistemul deja a fost testat în ultimele zile și funcționează conform cerințelor, au precizat reprezentanții societății care a montat iluminatul intellgent. În zonele unde deja funcționează reducerea de energie este de peste 60 la sută”, a declarat Mircea Câmpian, responsabilul implementării sistemului.

CITEȘTE ȘI:

Încă 120.000 de lei pentru iluminatul festiv la Caransebeș!

Iluminatul stradal, tranzacționat la bursă. Economie de 100.000 de lei la buget!