Iluminatul stradal, tranzacționat la bursă. Economie de 100.000 de lei la buget!

Municipalitatea din Caransebeș a reușit deja prima tranzacție eficientă pe Bursa de mărfuri în vederea reducerii prețului la energia consumată cu iluminatul stradal.

La scurt timp de la înscrierea pe bursă a fost închisă o licitație online cu un ofertant de energie electrică care oferă un preț mai mic cu 51 de lei pe megawatt. Potrivit primarului Marcel Vela, până în prezent s-a cumpărat megawatt-ul la 186 de lei, iar după această licitație va fi achiziționat la 134,89 lei.

1000x200 dacus 02

„Se înregistrează de acum o economie la consumul energiei electrice. Dacă ne raportăm la consumul pe 2014 cei 51 de lei pe megawatt reduși ne duc la un cost mai mic pentru 2015, doar din această licitație on line pe bursă. Această economie de 117 000 de lei (în banii vechi un miliard 170 de milioane) este un balon de oxigen pentru primărie, este o economie, pentru că ne-am înscris în această licitație după ce am devenit membri la bursă și vom continua genul acesta de achiziții de pe piața liberă și pentru alți consumatori de energie din subordinea Primăriei și a Consiliului Local: instituții de cultură, școli, inclusiv Spitalul Municipal de Urgență din Caransebeș. Încet, încet, pe piață cererea și oferta avantajează bugetul și putem găsi produse mai ieftine la o valoare care până acum nu am fi reușit să o accesăm decât ca membri ai Bursei Române de Mărfuri, unde suntem de o lună de zile”, ne-a declarat primarul Marcel Vela.

publicitate si promovare online banner maxagro