Tânără din Republica Moldova, amendată și trimisă acasă. A stat ilegal la Reșița!

Poliţiştii din cadrul Inspectoratului General pentru Imigrări – Biroul pentru Imigrări Caraş–Severin au desfăşurat, recent, o acţiune pe linia prevenirii şi combaterii şederii ilegale a cetăţenilor străini pe raza de competenţă, ocazie cu care a fost depistată, cu şedere ilegală, o cetăţeancă din Republica Moldova, în vârstă de 19 ani.

În urma verificărilor, s-a constatat faptul că tânăra moldoveancă a intrat legal în România, în baza Convenţiei încheiate între România şi Republica Moldova, iar la expirarea termenului de şedere nu a părăsit teritoriul naţional.

„Având în vedere cele constatate, pe numele acesteia a fost emisă o decizie de returnare, prin care aceasta este obligată să părăsească teritoriul României în termen de 15 zile. Totodată, a fost sancţionată contravenţional cu amendă în valoare de 400 lei, în conformitate cu prevederile OUG 194/2002, privind regimul străinilor în România republicată cu modificările şi completările  ulterioare”, se arată în comunicatul de presă transmis de Biroul pentru Imigrări.

Polițiștii vor continua activităţile de prevenire şi combatere a şederii ilegale a străinilor. „Facem apel către toţi cetăţenii străini de pe raza judeţului şi contăm pe respectul dumneavoastră faţă de legislaţia în domeniu, invitându-vă să ne contactaţi pentru orice aspect legat de aplicarea prevederilor legale, la sediul biroului din bulevardul Alexandru Ioan Cuza, nr. 40, Reşiţa, la numărul de telefon  0255/502316 sau vizitând site-ul public la adresa www. igi.mai.gov.ro. De asemenea, invităm solicitanţii să utilizeze aplicaţia on-line de depunere a documentelor, la adresa www.portaligi.mai.gov.ro, pentru scurtarea timpului de aşteptare la ghişeu şi eficientizarea procesului de preluare a cererilor”, precizează oamenii legii.

Oficialii Biroului din cadrul IPJ spun că tânăra a venit la Reșița cu alte probleme decât facultatea și a uitat să-și rezolve problemele legate de documente.