Cultură servită gratuit? Nu… Fasole și ciolan? Oricând!

Dezinteres total! Asta au arătat localnicii din Moldova Nouă față de proiecțiile lui Sabin Dorohoi: „Drumul romanilor” și „Calea Apelor”. Astfel, dacă promovarea proiectului „Banatul Montan” a făcut ca sala cinematografului reșițean să devină neîncăpătoare, la Casa de Cultură de la malul Dunării spectatorii abia dacă puteau fi numărați pe degetele de la o mână. În acest context, vine întrebarea întrebătoare: dacă tot ce ține de cultură nu prea stârnește apetitul oamenilor, cum ar fi stat lucrurile dacă s-ar fi organizat un festin cu fasole și ciolan, așa, frumos, în centrul orașului?

Primul eveniment cultural organizat la Casa de Cultură Moldova Nouă în acest an a fost un adevărat fiasco. Și asta nu din cauza dezinteresului organizatorilor, ci din cauza ignoranței majorității oamenilor. Peliculele reșițeanului Dorohoi, ce puteau fi adevărate lecții de istorie și geografie pentru bănățeni, au fost vizionate de nici 10 oameni, lucru care denotă că tot ceea ce e calitativ și ieftin (intrarea a fost liberă la eveniment) dezechilibrează balanța în favoarea a tot ceea ce este scump și de proastă calitate. Iar, cu această ocazie, cel puțin în orașul din Clisură, se dovedește fără dar și poate sintagma conform căreia „cei care uită trecutul sunt condamnați să-l repete”.

CITEȘTE ȘI: Banatul Montan, în imagini care-ți taie răsuflarea! Sală arhiplină la premiera lui Sabin Dorohoi! [FOTO]

Anunțul evenimentului găzduit de Casa de Cultură a fost făcut cu câteva zile înainte, iar un lucru similar a fost făcut și de presa locală. Așa că pică din start veștejitul motiv cum că: „Nu am știut/ Nu am fost anunțat”. În plus, săptămâna aceasta copiii beneficiază și de o minivacanță, doar că tableta și alte gadgeturi și-au spus cuvântul în fața cunoașterii…

În ciuda interesului zero manifestat de publicul din Moldova Nouă, totuși, reprezentanții Casei de Cultură vor încerca să le mai dea o șansă cetățenilor, reluând evenimentul proiectului de promovare turistică a lui Dorohoi.

„Drumul romanilor” și „Calea Apelor” – două proiecții care fac parte din viitoarea trilogie a lui Sabin Dorohoi, „Banatul Montan”, reprezintă un proiect de excepție care are drept scop promovarea turismului în zonă, un adevărat studiu vizual al locurilor, legendelor și poveștilor ce-i înconjoară pe bănățeni.