Banatul Montan, în imagini care-ți taie răsuflarea! Sală arhiplină la premiera lui Sabin Dorohoi! [FOTO]

Peste așteptări! Așa a catalogat regizorul Sabin Dorohoi​ reacția publicului la cea de-a doua parte a trilogiei „Banatul Montan”: „Calea Apelor”, a cărei premieră a avut loc seara trecută, la Cinematograful Dacia din Reșița.

Bistra, Sebeș, Bârzava, Caraș și Nera sunt cele 5 râuri pe cursul cărora se axează călătoria lui Sabin Dorohoi în cea de-a doua parte a trilogiei „Banatul Montan”, intitulată sugestiv „Calea Apelor”. Prin intermediul Ancuței Dorohoi, sora regizorului, care joacă rolul de povestitor în documentar, spectatorilor li se prezintă 26 de obiective turistice din Caraș-Severin pe care niciun turist pasionat de natură nu are voie să le rateze. Cascade, peșteri, lacuri, munți și legendele lor, toate sunt încununate de imagini incredibile, desprinse parcă dintr-o altă lume. Premiera filmului a fost deschisă de un dans al Ansamblului „Bârzava”, iar muzica a fost special compusă pentru acest episod de către Eduard Dąbrowski-Boboia.

„Ca producător de film, e o experiență care nu poate fi transpusă în cuvinte. Vă mulțumesc tuturor că ați venit! Pentru mine a fost, sincer, copleșitor! Nu m-am așteptat ca la un film documentar turistic și cu o durată de numai 26 de minute să vină atât de multă lume”, a declarat Sabin Dorohoi după evenimentul de seara trecută.

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157676025641657″]

La evenimentul de luni seară au participat peste 500 de persoane, sala cinematografului reșițean dovedindu-se a fi neîncăpătoare pentru mulțimea de oameni care au vrut să vadă „Calea Apelor”. Un mare plus pentru Caraș-Severin și o metodă perfectă de promovare a zonei, lucru pe care mizează și Sabin Dorohoi, încântat de numărul mare de spectatori care l-au onorat cu prezența. Printre ei s-au aflat și prefectul județului, Matei Lupu, președintele și vicepreședinții Consiliului Județean, primari din Caraș-Severin, aleși locali și județeni, reprezentanți de instituții, oameni de cultură, colaboratori și prieteni.

În această seară, de la ora 18, filmul va fi proiectat la Cinematograful Luna din Caransebeș, iar joi, 31 ianuarie, de la ora 18.00, la Aula Magna a Universității de Vest din Timișoara. În ambele cazuri, intrarea este liberă.

CITEȘTE ȘI: Povestea merge mai departe în „Banatul Montan”. De această dată, pe „Calea Apelor” [VIDEO]