Povestea merge mai departe în „Banatul Montan”. De această dată, pe „Calea Apelor” [VIDEO]

po 1000x100px (3)

Proiectul lui Sabin Dorohoi de promovare a județului Caraș-Severin prin imagini și legende care îți taie răsuflarea continuă cu cea de-a doua parte din trilogia „Banatul Montan”. De această dată, povestea merge mai departe pe „Calea Apelor”. Premiera va avea loc luni, 28 ianuarie, la Cinematograful Dacia din Reșița.

În urmă cu un an, tot în luna ianuarie, bănățenii vedeau în premieră documentarul „Banatul Montan – Drumul Romanilor”, regizat de cărășeanul Sabin Dorohoi. Visul lui Sabin Dorohoi de a continua proiectul care se vrea a fi de fapt o trilogie s-a îndeplinit, așa că cea de-a doua parte a documentarului este pregătit să apară pe marile ecrane din Banat chiar săptămâna viitoare.

Cea de-a doua parte, „Banatul Montan – Calea Apelor” îl duce pe spectator într-o lume ca de basm, ușor diferită față de ceea a reprezentat „Drumul Romanilor”. „De această dată, abordarea este diferită: dacă primul episod a avut o voce narativă omniscientă a binecunoscutului actor Mihai Constantin, dar care nu era prezent în filmare, de această dată există o prezentatoare, Ancuța Dorohoi – sora mea, care merge «in corpore» prin 26 de atracții turistice din Caraș-Severin și descoperă alături de spectatori povești, legende și informații turistice din regiune. O altă noutate față de primul episod este că de această dată avem o muzică originală, superbă, inspirată din folclorul bănățean, compusă special pentru acest film de compozitorul Eduard Dabrowski Boboia. Iar afișul filmului este desenat de «penelul digital» al pictorului nostru reșițean Bogdan Piperiu”, dezvăluie regizorul Sabin Dorohoi.

YouTube video

1000x200 dacus 02

Așa cum spune într-un interviu pentru Express de Banat, acordat în ianuarie anul trecut, Sabin Dorohoi reamintește că cea mai mare problemă în filmarea acestei a doua părți a fost obținerea finanțării, el apelând chiar și la oamenii simpli care doresc să contribuie la promovarea zonei să îl ajute cu donații. Așa se face că, după două luni de filmări prin tot județul și alte trei de post producție filmul este gata și va fi prezentat publicului din Banat după următorul program:

  • luni, 28 ianuarie, ora 18.30 – Cinematograful Dacia din Reșița
  • marți, 29 ianuarie, ora 18.00 – Cinematograful Luna din Caransebeș
  • joi, 31 ianuarie, ora 18.00 – Aula Magna a Universității de Vest din Timișoara

Intrarea publicului este liberă, în limita locurilor disponibile.

CITEȘTE ȘI: Trilogie despre Banatul Montan, la mila și înțelegerea spectatorilor. Ar putea aduce în Caraș-Severin 100.000 de turiști!

Banner night theater LightsON TM 2023 1000x100px