100 de posturi vacante la Imigrări. Se fac angajări prin concurs în judeţul Timiş

Inspectoratul General pentru Imigrări organizează, etapizat, concursuri pentru ocuparea a 100 de posturi vacante, prin încadrare directă și trecere în corpul ofițerilor a agenților cu studii superioare. Printre judeţele vizate în prima etapă se numără şi Timişul.

Viitorii ofițeri, agenți și personal contractual își vor desfășura activitatea în cadrul aparatului central al IGI și structurile subordonate pe linie de azil și migrație, în domenii de activitate precum: migrație, integrare, medical, psihologic, resurse umane, comunicații și informatică, administrativ, logistic, secretariat, relații internaționale, financiar, control, implementare programe, informare și relații publice, planificare misiuni, analize de risc etc.

Concret, mâine, 28 ianuarie, debutează o primă etapă de concursuri, fiind demarată procedura de ocupare a 35 de posturi vacante, 17 ofițeri și 18 agenți, 10 funcții prin trecere în corpul ofițerilor a agenților cu studii superioare și 25 de funcții prin încadrare directă. „Posturile propuse, în această etapă, sunt distribuite structurilor din municipiul București și județele Ilfov, Arad, Suceava, Timiș, Galați, Harghita, Vrancea și Covasna“, transmite printr-un comunicat de presă Inspectoratul General pentru Imigrări.

Înscrierile se fac la sediul central al IGI, iar la concurs se pot înscrie persoanele care îndeplinesc condițiile legale, criteriile specifice și condițiile de ocupare prevăzute în fișa postului. Anunțurile de recrutare pot fi accesate pe site-ul oficial al Inspectoratului General pentru Imigrări la adresa www.igi.mai.gov.ro, secțiunea „Carieră” și la avizierul instituției. Tot aici pot fi găsite detalii despre depunerea cererilor și perioada de înscriere.