Premieră la Moldova Nouă! „Drumul romanilor” și „Calea Apelor” rulează la Casa de Cultură!

Într-o zi de luni, poate că iarba nu crește. Însă, în acest început de săptămână, cultura, fără dar și poate, înflorește în orașul de la malul Dunării. Și asta pentru că luni, 4 februarie, începând cu ora 18, Casa de Cultură Moldova Nouă va fi martora proiecțiilor „Drumul romanilor” și „Calea Apelor”, care fac parte din viitoarea trilogie a lui Sabin Dorohoi, „Banatul Montan”. Un proiect de excepție, care are drept scop promovarea turismului în zonă.


Într-o lume în care omul trăiește mai mult în mediul virtual, fără a mai fi atent la lumea ce-l înconjoară, Dorohoi rupe orice barieră și reconectează ființa umană la adevărata ei sursă de energie – natura. Totodată, artistul demonstrează că nu este adeptul formelor fără fond, iar în acest context, el îi redă zicalei „Banatu-i fruncea”, cu precădere Banatului Montan, vigoarea de altădată.

Mai mult decât atât, peliculele reșițeanului oferă posibilitatea studiului vizual, atât din punct de vedere istoric, cât și din punct de vedere geografic, al locurilor ce-i înconjoară pe bănățeni.

În consecință, orele de istorie și geografie se vor muta luni la Casa de Cultură Moldova Nouă, iar episoadele „Drumul romanilor” și „Calea Apelor” promit să vă pună la curent atât cu poveștile, legendele, dar mai ales cu locurile inedite ale acestei regiuni.

Pentru toți cei interesați să ia parte la tabloul captivant lui Dorohoi, de reținut sunt următoarele lucruri: durata celor două episoade este de 52 de minute; participarea la eveniment va fi cu intrare liberă.