Adrian Torma: „Noi, primarii din generația 2016-2020, am preluat o groapă, nu un teren viran! Din cauza politicienilor postdecembrişti, Caraș-Severinul este o groapă!”

Aflat zilele trecute la București pentru a pune Guvernului pe masă problemele cu care se confruntă orașul Moldova Nouă, primarul Adrian Torma, susținut în toate aceste demersuri de deputatul Luminița Jivan, a discutat și despre lipsa alimentării cu gaz în orașul pe care-l conduce, situație similară cu cea din Oravița, dar și cu cea din Bozovici. În urma discuțiilor și asigurărilor că lucrurile se vor îndrepta spre bine, Torma nu înțelege de ce un lucru atât de elementar pentru cetățeni, cum este gazul, nu a fost o prioritate pentru politicienii cu vechime din Caraș-Severin, amânare din cauza căreia oalele și păcatele se sparg în capul politicienilor cărășeni tineri.


Enervat până la culme de starea în care se află județul din care face parte, Torma nu ezită să-i tragă la răspundere pe toți politicienii postdecembriști, care au făcut din Caraș-Severin un județ al groazei: „Aș vrea totuși să mai spun, încă o dată, că, după 30 de ani, discutăm de lucruri elementare în județul Caraș-Severin. Unde au fost politicienii din Caraș până acum? Nu avem apă și canal băgat peste tot, nu avem infrastructură rutieră, nu avem gaz, nu avem strategie pe turism, nu avem o gândire de a dezvolta industrial zona… Ce au făcut oamenii ăștia 30 de ani, în afară de a mânca banii publici? Pentru că nu se vede niciunde nimic. Eu am moștenit Moldova Nouă într-un dezastru”.

Stoicu, Ursu și Torma, nevoiți să plătească pentru păcatele „din gradina Edenului”!

În același timp, edilul de la malul Dunării vorbește despre eforturile pe care le depune tânăra generație a clasei politice pentru a spăla păcatele trecutului, dar, chiar și așa, cetățenii ar trebui să nu se aștepte la miracole peste noapte: „Noi, primarii din generația 2016-2020, abia dacă vom putea aduce județul Caraș-Severin pe zero și cu o gândire îndreptată spre viitor. Oamenii și cetățenii care ne votează trebuie să înțeleagă că ne este foarte greu să preluăm, făcând o comparație, o groapă, nicidecum un teren viran. Caraș-Severinul este o groapă! Până o aducem la teren vilan și după ce o facem să fie productivă, vor dura, din păcate, mulți ani. Toți oamenii care pleacă acum din județul Caraș-Severin și se mută în alte județe sau în afara țării nu au o problemă cu actualii primari sau cu deputați, cum este, spre exemplu, Luminița Jivan. Este o consecință a trecutului!”.

gif card de energie dacus 1000x100 Brantner 1000x100px

Edilii din Oravița și Bozovici i s-au alăturat lui Torma, lăsând orgoliile politice de-o parte în vederea materializării unui scop comun (gazul). Totuși, realizarea acestui lucru nu va fi floare la ureche, ținând cont de următorii factori: depopularea zonei, infrastructura ce lasă de dorit, lipsa investitorilor strategici, precum și diferențele salariale dintre România și Europa. Iată ce spune Torma: „S-aducem gazul e o chestiune elementară, dar s-aduci gazul într-o zonă unde există o depopulare sau într-o zonă în care nu există investitori strategici… e foarte greu să justifici notele fundamentale. Ne va fi foarte greu să-l aducem, dar asta nu ne descurajează și ne vom bate, fiecare cât de mult putem. Şi aici merită felicitat și primarul de Bozovici, și primarul de Oravița, care au lăsat orice tip de orgoliu. Și chiar dacă nu facem toți parte din aceleași partide, totuși, vrem s-aducem binele pentru comunitățiile noastre. Avem o infrastructură, la nivel de județ, dezastruoasă. Asta nu ține numai de primari. Noi ne putem bate să rezolvăm problemele, dar ține și de un context general, de județ, de guvern. Trebuie să dăm mâna unii cu ceilalți, s-aducem binele în județ. Vorbim de industrie. Toate școlile profesionale sunt distruse de la nivel național, la cel județean și dacă am avea niște investitori strategici, va fi foarte greu să-și găsească profesioniști, plus diferența de salarii între România și Europa – un alt impediment”.


Realist și cu picioarele pe pământ, primarul de la Moldova Nouă atrage atenția despre cât de grea este munca din spatele cortinei comparativ cu așteptările cetățenilor și le transmite, cât se poate de onest, acestora că actualele eforturi care se dau pentru binele comunităților vor putea să dea roade abia peste 5-10 ani: „Nu e atât de ușor pe cât pare din spatele unui cont adevărat sau fals de pe Facebook sau din poziția unui cetățean simplu care-și dorește să se întâmple. Cu toate acestea, noi trebuie să le respectăm poziția, să acceptăm și să spunem, transparent, lucrurile așa cum sunt. România va putea să aibă un parcurs benefic, dacă ținem acest trend, dar binele real îl vom vedea poate în 5-10 ani”.

1000x100 (4) publicitate si promovare online banner maxagro STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/