De ce nu deţine primarul Timişoarei nicio funcţie în Asociaţia Municipiilor? O parte din vină, la fostul primar Gheorghe Ciuhandu

explo 1000x200

Nicolae Robu nu a fost prezent săptămâna trecută la București, când alți primari din țară, membri în Asociația Municipiilor din România, au ridicat problemelor lor într-o discuție cu reprezentanții Guvernului. Edilul a explicat că a fost prins cu un eveniment de pe agenda celor legate de președinția României la UE. De asemenea, liberalul spune că nu poate avea funcții în AMR din cauza unei datorii de pe vremea lui Gheorghe Ciuhandu!


Primarul spune că nu s-a putut „dedubla”, deoarece vizita celor din AMR la București s-a suprapus cu un eveniment de pe agenda celor legate de președinția semestrială a Uniunii Europene. „Eram gazdă, am organizat și găzduit evenimentul la primărie. Cum ar fi fost ca primarul să nu fie la momentul de deschidere și apoi la alte momente ale acestui eveniment important de prezentare a României?”, a explicat liberalul.

De asemenea, Robu spune că nu mai e vicepreședinte al AMR deoarece, pentru a păstra funcția, trebuia achitată o cotizație neplătită de pe vremea lui Gheorghe Ciuhandu. „Eu sunt un tip destul de vocal, și chiar dacă nu am funcții în AMR, lumea s-ar fi așteptat să fiu acolo. Dar a rămas o cotizația de 600.000 de lei pe care domnul Ciuhandu nu a plătit-o. Eu, de când am devenit primar, am plătit, dar noi figuram cu o restanță și a trebuit să aleg. Eu sunt eu însumi și cu funcții, și fără funcții”, a mai spus edilul.

Sursă foto: pressone.ro

banner 970 x 250