Cadoul de la minister! Un singur oraș din vestul țării primește în acest an autobuze electrice!

Municipiul Lugoj este, alături de Brăila, Constanța, Focșani și Slobozia, printre cele cinci orașe care vor beneficia de autobuze electrice, pe care Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice vrea să le achiziționeze.

Municipiul de pe Timiș va primi nouă autobuze, trei stații de încărcare rapidă și nouă stații de încărcare lentă, costul investiției fiind de 24,5 milioane de lei cu tot cu TVA, adică 5,1 milioane de euro. Companiile interesate pentru comercializarea autobuzelor și a stațiilor de încărcare pot depune oferte până la 5 martie.


La ora actuală, transportul public, care încă mai este gestionat de societatea Meridian 22, este deservit de un parc învechit format din patru autobuze Diesel, de capacitate diferită de încărcare și două microbuze cu 15 și 19 locuri.

„Noi avem contract cu Meridian până la final de an, apoi renunțăm la ei. Pentru autobuzele electrice vom face un serviciu special în Primărie, vom angaja șoferi și administratori. Cred că vor funcționa în acest an, cel mai probabil spre finalul anului”, a declarat primarul Francisc Boldea.

Dacă se achiziționează, cele nouă autovehicule electrice ar urma să deservească cele cinci trasee existente în prezent în Lugoj: Gară – Tapia – Măguri, fostul Liceu Agricol – Gară, Cartierul Iosif Constantin Drăgan – Tirol, Cartierul Mondial Bocșei – Gară și Stadion – Cotu Mic. Pe acestea călătoresc lunar, în medie, circa 20.000 de lugojeni.