REVOLTĂ împotriva statului paralel! Paralel cu limita bunului simț! [VIDEO]

Ajunși la fundul sacului, dar și la capătul răbdării, zeci de șoferi au protestat ieri față de starea precară a drumului ce leagă Oravița de Moravița! Oamenii sunt nemulțumiți de faptul că nimeni nu face nimic pentru a repara craterele care au acaparat asfaltul, gropi care-i împing pe oameni, de fiecare dată, să parcheze la service-urile auto și, implicit, să mai scoată ceva bani din buzunare pentru reparații.

În urma protestului spontan din data de 4 februarie, administratorul drumului s-a ales cu o sancțiune contravențională (pentru faptul că nu a menținut viabilitatea drumului), o sancțiune în valoare de 14.500 lei. Pe de altă parte, jandarmii au aplicat amenzi contravenționale în valoare de 600 lei persoanelor care au refuzat să se legitimeze. În plus, polițiștii au început cercetările împotriva celor care și-au poziționat mașinile astfel încât să blocheze traficul rutier, pentru „săvârșirea infracțiunii de împiedicare a circulației pe un drum public”.

Și astăzi, începând cu ora 14, oamenii și-au manifestat nemulțumirea, de data aceasta, fără a mai bloca drumul. Numărul participanților a fost mai redus decât ieri, primii ajunși pe DN 57 fiind polițiștii și jandarmii. Chiar dacă luni șoferii spuneau că vor obține autorizație pentru întâlnirea de astăzi, oficial însă purtătorul de cuvânt al IPJ Caraș-Severin, Dinu Nicorici, declara, la primele ore ale dimineții, că: „În momentul de față, nu există un document din care să rezulte că se intenționează desfășurarea unui astfel de protest”.

PROTESTUL DE LUNI, PE DN 57, LA INTRARE ÎN ORAVIȚA! ATENȚIE, LIMBAJ EXPLICIT!

În acest sezon rece, zeci de șoferi și-au rupt mașinile pe unul dintre cele mai dezastruoase drumuri din județ.

CITEȘTE ȘI: DEZASTRU. Blestemul Oraviței, coșmarul șoferilor! Mașini distruse de craterele de pe DN57! [UPDATE]

Administratorul drumului, reprezentantul CNAIR în teritoriu, Bogdan Cunicel (șeful Secției de Drumuri Naționale Orșova), a explicat pentru expressdebanat.ro: „Nu știam de nicio amendă, pentru că nu o dă pe Secția de Drumuri. Ori pe Regionala de la Timișoara, ori pe Companie. De aceea nu ajunge la noi!”.

Cunicel subliniază că nu s-a putut interveni cu lucrări de reparații pe tronsonul respectiv până acum o săptămână, din cauza ninsorilor care au durat zile la rând: „Noi lucrăm de o săptămână acolo! A fost o situație diferită față de ceilalți ani. În anii precedenți, după două, trei zile de ninsoare a mai fost o zi frumoasă în care am putut face reparații. Ei bine, anul trecut și anul acesta, mai exact, de pe 15 decembrie 2018 până acum o săptămână, a nins încontinuu în zona Oravița și nu am avut efectiv cum să ieșim la lucru. Dar, după cum ați văzut, de când a început vremea frumoasă suntem acolo cu mai multe districte: și cu colegii de la Moldova Nouă, și cu colegii de la Bozovici am lucrat și sâmbăta”.

Așa cum se practică la noi, promisiuni există: „Noi intrăm întru-un contract de vară cu Strabag. Avem reparații cu mixtură caldă și încercăm să facem cât de mult putem. În momentul de față, situația este neplăcută și pentru noi! Și noi am vrea să evităm astfel de situații! Oricum, față de săptămâna trecută, drumul este mult mai bun”, mai spune Bogdan Cunicel.

PROTESTUL ȘOFERILOR ASTĂZI, PE ACELAȘI DRUM NAȚIONAL!