Dan Sîrbu: „Există o mână de inimoși care mai cred încă în valorile creștin-democrației, în patriotismul luminat și în morala creștină!”

Țărăniștii din Caraș-Severin și-au făcut mai puțin simțită prezența în ultima vreme, dar asta nu înseamnă sub nicio formă că PNȚCD nu mai există. Președintele filialei județene, Dan Sîrbu, a dezvăluit planurile partidului pentru viitoarele alegeri, care nu sunt deloc puține: patru scrutine în doi ani!

„PNȚCD există! Mai există pentru că există o mână, să zicem, de inimoși care mai cred încă în valorile creștin-democrației, mai cred în principiile economiei sociale de piață, mai cred în patriotismul luminat și în morala creștină, astea fiind principiile după care s-a ghidat marele mentor al nostru Iuliu Maniu, întemeietorul României Mari, pe care am sărbătorit-o recent”, a spus Sîrbu.

Liderul țărănist a vorbit totodată despre o nouă coaliție și despre locul pentru o nouă forță politică îl are pe scena politică românească încă din 1990 încoace: „Nu vă ascund faptul că prima mișcare care a fost făcută de PNȚCD în ultimii ani a fost aceea a trecerii către conservatori, de aia și culorile partidului s-au schimbat. Partidul are culorile alb, verde și albastru, conservatorismul ăsta lasă în interiorul lui dreptul de a fi naționaliști, de a fi pentru țară”.

Legat de viitoarele runde de alegeri, Dan Sîrbu anticipează un scor bun pentru PNȚCD în Caraș-Severin. „Stabilim în această perioadă politica electorală de participare la alegeri pentru europarlamentare, la prezidențiale, la fel, vom vedea ce vom face. Ar fi din punctul meu de vedere absurd să avem pretenția că vom avea acces sau vom avea candidați pentru europarlamentare sau pentru președinția României. În schimb, e un exercițiu electoral pe care orice partid este obligat să-l facă. Noi avem în vedere alegerile locale, să ne pregătim așa cum se cuvine. De altfel, în Caraș Severin stăm destul de bine, nu stăm peste pragul electoral, dar stăm mai bine ca în multe alte părți. Societatea ne vede atât cât am fost reprezentați de media, iar media ne reprezintă atât cât ne vede societatea. Este drept că suntem puțini, nu avem puterea în momentul de față de a decide soarta, viața, cariera unor cetățeni ai noștri”, a mai afirmat președintele PNȚCD Caraș-Severin.