Blocaj pe calea ferată, după ce un vagon al unui marfar a deraiat în zona Topleț

Trenurile Regio pe ruta Caransebeș – Drobeta Turnu Severin au fost oprite în zona Mehadia, circulația feroviară fiind închisă între Topleț și Drobeta Turnu Severin, după ce la primele ore ale dimineții a deraiat un vagon al unui tren de marfă.

Pentru ca pasagerii trenului Inter Regio Timișoara – București, care a plecat din stația CFR Caransebeș la ora 6.50 să nu sufere, la fel și cei care au venit dinspre București, au fost transbordați cu autobuze de la un tren la altul, depășind astfel situația creată pe calea ferată în zona Topleț.


În jurul orei 4.20 a deraiat un vagon al unui tren, în apropierea stației CFR Topleț, la aproximativ 1 km de gara dinspre Orșova. Este vorba despre un tren de marfă încărcat cu gaz de sondă, alte hidrocarburi și gaze lichefiate. Vagonul deraiat nu s-a răsturnat, doar a sărit de pe șine. În urma incidentului, nu s-au produs fisuri sau spărturi. Pentru asigurarea zonei, la fața locului s-a deplasat echipajul de pompieri militari din cadrul Punctului de lucru Băile Herculane.

Singurul tren care va avea întârziere de câteva ore este EN 472 din București spre Budapesta, care a trebuit să ocolească ruta Drobeta Turnu Severin – Caransebeș și a fost deviat pe ruta Petroșani – Săvârșin – Arad spre Curtici, punctul de trecere a frontierei spre Ungaria.

Trenul a fost repus pe șine după circa 6 ore, în jurul orei 10.30, urmând ca, după câteva verificări, traficul feroviar să fie reluat.