DEZASTRU. Blestemul Oraviței, coșmarul șoferilor! Mașini distruse de craterele de pe DN57! [UPDATE]

promovare online Timisoara Casa Auto

Despre drumul care leagă Greoni de Oravița s-a tot scris. Un blestem pentru orașul din Valea Carașului și un coșmar pentru turiștii care ar dori să vadă frumusețile din zonă și obiectivele de neratat din Oravița. La fel s-a tot vorbit și despre o reabilitare serioasă. Vorbe! Faptele sunt cu totul altele. În ultimele zile, zeci de șoferi și-au pus viața în pericol după ce în asfalt au apărut cratere imense.

Asfaltul vălurit și gropile de până acum de pe DN 57 Greoni-Oravița s-au dovedit nesemnificative pe lângă ce au de înfruntat șoferii în ultimele zile. Frigul și ninsorile au adâncit problemele, iar ele măsoară acum zeci de centimetri în diametru și alți centimetri buni adâncime…


Fiind pline de apă, gropile imense au fost imposibil de observat de conducătorii auto care și-au făcut cauciucurile praf. Aseară s-a format o coloană de mașini alcătuită din „victimele” craterelor de pe DN 57. O altă participantă la trafic scria, în urmă cu 4 zile, pe un grup de Facebook: „Atenție, șoferi care circulați pe drumul Reșița-Oravița, înainte de intrarea în Oravița pe partea stângă s-a format un crater în asfalt care pune în pericol circulația, trei mașini au trecut peste acel crater, toate au făcut explozie, iar noi mai norocoși 🙂 ne-am ales cu parbrizul fisurat. Mulțumim autorităților care se implică și răspund de drumurile țării noastre. Poate dacă se semnalează vreun accident, cineva va astupa frumusețea de crater. Drumuri bune să aveți!”


Ce spun cei de la Drumuri Naționale? „Astăzi o să începem reparația cu mixtura stocabilă pe care o avem în gestiune. Nu s-a putut lucra până acum din cauza vremii și din cauza faptului că toate gropile au fost pline de bălți. Din păcate, este o problemă acolo. Nu ne-a permis vremea până acum, dar astăzi și mâine sperăm să țină vremea cu noi”, ne-a declarat Bogdan Cunicel, șeful Secției de Drumuri Naționale Orșova. Bălți sunt și acum în gropile respective, dar se va interveni cu mături pentru a scoate apa, ne-a mai spus omul responsabil de starea drumului Greoni-Oravița.

promovare banner maxagro

UPDATE, ora 13

Pentru prefectul Matei Lupu, Drumul Național 57 Oravița-Moravița a rămas singura dezamăgire. La fel ca mai toți cetățenii județului, până și prefectul a rămas cu speranța că lucrurile se vor schimba. „Cum spunea și domnul director de la secția Orșova, ei au început să repare, este drum național. Pentru mine e foarte puțin plombatul acesta. Până la urmă a rămas singurul drum național din județ care e cu probleme. Am avut o discuție chiar la început de an și avem promisiunea că de la Nicolinț și până la Oravița va intra din acest an în reparații drumul, urmând ca de la Oravița la Moravița să pornească proiectul care eu știu că e făcut deja, dar trebuie probabil refăcut calculul economic, fiind făcut de multă vreme, acum or fi alte valori. Dar se pot face. Eu mi-aș dori ca cei de la Compania de Drumuri să înceapă și proiectul ăsta. Dacă scăpăm și de această problemă, drumurile naționale sunt bune”, a explicat Matei Lupu.

De cealaltă parte, în ciuda numeroaselor incidente din ultimele zile și chiar după apeluri la numărul de urgență 112 prin care se reclamă starea deplorabilă a carosabilului, Poliția cărășeană ne-a transmis că administratorul drumului nu a fost sancționat în niciun fel.

publicitate tmc 640