Credincioșii, în pelerinaj la Schitul Poiana Mărului!

Schitul Poiana Mărului din Caraș-Severin își sărbătorește începând de ieri hramul. Cu această ocazie s-a organizat și un pelerinaj în care credincioșii din toate zonele județului se pot aduna în rugăciune. Slujbele vor fi oficiate de Episcopul Lucian, alături de un sobor de preoți.

Sărbătoarea Nașterii Sfântului Ioan Botezătorul nu este doar un prilej de sărbătorire a hramului bisericii ci și un moment prielnic pentru ca toți credincioșii să se întoarcă spre rugăciune și spre tămăduire. Sărbătoarea hramului Schitului Poiana Mărului a început de ieri seară, atunci când credincioșii au pornit în procesiune de la Măru spre mânăstire, cu Icoana Făcătoare de Minuni a Maicii Domnului. La sfânta mânăstire a fost oficiată Slujba de Vecernie.

Ziua de rugăciune a fost reluată astăzi, încă de la primii zori ai zilei, atunci când a fost oficiată Slujba de Sfințire a apei și Sfântul Maslu. De-a lungul întregii zile vor fi oficiate slujbe care se vor încheia cu slujba de sfințire a trapezei de vară a schitului.

„Pentru obștea unei mânăstiri, sărbătoarea hramului este o zi de referință. Cel mai important obiectiv pe care mânăstirea îl urmărește este participarea credincioșilor la Sfintele Slujbe, atașamentul lor pentru biserică, pentru taina lui Hristos, dar și față de hramul mănăstirii. Acesta este un moment de comuniune deosebit, tocmai de aceea participă și foarte mulți pelerini la hram . Este un motiv în plus de a ne bucura pentru că avem în mijlocul nostru icoana Maicii Domnului adusă de la Măru”, a explicat Casian Rușet, duhovnicul Mănăstirii Poiana Mărului.