În ciuda faptului că Spitalul Orășenesc Moldova Nouă nu a fost desemnat spital pentru tratarea pacienților infectați cu noul coronavirus, așa cum se-ntâmplă în cazul unităților medicale din Reșița și Caransebeș, acest lucru nu a atras după sine un risc redus de îmbolnăvire cu Sars-Cov-2 în rândul cadrelor medicale care își desfășoară activitatea aici.
De la începutul pandemiei, unitatea spitalicească de la malul Dunării a înregistrat un număr de șapte cadre medicale depistate pozitiv cu temutul virus, cel care a reușit să își pună amprenta asupra întregii lumi. Deși nu se știe cu exactitate modul în care a fost contractat, din fericire, spun reprezentanții spitalului, în niciunul dintre cazuri nu s-a pus problema transmiterii SARS-CoV-2 în rândul pacienților internați sau în rândul celor care au cerut ajutor specialiștilor în diferite probleme de sănătate, în situația de la Moldova Nouă neputându-se problema luptei pentru viață.
„Până în momentul de față, șapte cadre medicale au fost depistate pozitiv SARS-CoV-2. Acestea au fost izolate la domiciliu, acolo unde au urmat tratamentul, ele supunându-se acelorași măsuri ca toți pacienții. Trebuie subliniat că în niciunul din cazuri nu au fost implicati pacienți.”, a explicat, pentru expressdebanat.ro, Claudia Andraș, purtător de cuvânt al Spitalului Orășenesc Moldova Nouă.
Reamintim că Moldova Nouă a reuşit să-ţi menţină titulatura de oraş cu zero cazuri de infectare timp de aproximativ cinci luni de la instalarea noului coronavirus pe teritoriul României, primul caz depistat pozitiv cu SARS-CoV-2 pe raza UAT-ului fiind înregistat la începutul lunii august.