Niciun rând despre drama de la ATI și criza din spitalele Caraș-Severinului în rechizitoriul „procurorului” Dunca!

Devenit ținta preferată a atacurilor președintelui Consiliului Județean, liderul PMP Caraș-Severin, Ionuț Popovici, îl somează să renunțe a mai fi portavocea PNL în campania electorală pentru alegerile parlamentare și să se apuce de treabă în Palatul Administrativ, pentru că una le-a promis cărășenilor și cu totul altceva face acum, când s-a văzut instalat șef peste județ.

„Observ că Romeo Dunca încă este în campanie electorală. Nu se apucă de treabă, ci doar face pe procurorul. Nu știu dacă asta e strategia PNL în campania electorală de acum, dar vă spun din start că este o strategie proastă. Chiar îi ignorați pe cetățenii care vă tot spun să vă apucați odată de treabă, că nu v-au ales ca să rămâneți blocat în trecut? În contextul în care ne aflăm, nu văd oportună bălăcăreala asta politică, dar Romeo Dunca insistă să îmi pomenească numele. Nu am văzut nicio reacție referitoare la tragedia în care 10 oameni au murit sâmbătă în spitalul din Piatra Neamț, acolo unde partidul din care și Romeo Dunca face parte și-a pus manager un patron de pompe funebre. Prin prisma corectitudinii absolute, m-aș fi așteptat ca președintele Consiliului Județean să ceară demisia celor vinovați. În 2015 un premier pleca acasă după incendiul de la Colectiv. Și nu pleca singur. Sau asta se trece cu vederea, domnule Dunca? Tot alții sunt de vină și acum?”, a reacționat Popovici după ce a devenit personaj principal pe pagina de socializare a liberalului care conduce Consiliul Județean.

Tot legat de sistemul sanitar vorbește Popovici și mai departe. De Spitalul Județean de Urgență Reșița. „Sistemul sanitar este la un pas de colaps în această perioadă de pandemie, în timp ce lui Romeo Dunca îi arde de campanie electorală. Domnule președinte, de ce nu ne spuneți care este situația în spitalul din Reșița? Ați fost la spital, ați ținut o conferință de presă, n-ați scos nicio vorbă despre faptul că paturile de pe ATI sunt pline. Cum stăm cu stocurile de medicamente? Cum stau medicii cu echipamentele? Aflăm din mass-media lucrurile fundamentale, în timp ce Romeo Dunca arată cu degetul spre alții, este ocupat să caute orice ca să mai păteze un pic imaginea contracandidaților PNL din alegerile parlamentare. Cu asta se ocupă un președinte de Consiliu Județean? Când cazurile de coronavirus se înmulțesc rapid, când Caraș-Severinul este la un pas de a intra în scenariul roșu din cauza incidenței care este pe cale să depășească cifra 3, când secțiile de ATI din județ sunt pline, Romeo Dunca face campanie electorală. Bine vă șade, sunt convins că cei care v-au votat asta își doreau…”, a adăugat președintele PMP Caraș-Severin.

Reacția lui Ionuț Popovici vine după ce Romeo Dunca a criticat în termeni duri poziția pe care liderul PMP a avut-o în negocierile cu PNL pentru formarea majorității în Caraș-Severin, atât acum, cât și în urmă cu patru ani. „Offf, Popovici, Popovici, cum ați trăit voi bine mersi în acvariul vostru! În bula de sticlă, crezând că ce ați făcut… voi ați inventat. (…) În loc să închizi gura și să-ți fie rușine de situația în care le aduci pe doamnele de care te-ai folosit și care îți sunt subordonate pe linie de partid, continui să bați câmpii trăind în lumea ta penibilă.”, scria Dunca zilele trecute despre Popovici.

(E)