Copiii cu talent la crearea aplicațiilor, premiați de CEZ! Vezi concursul care provoacă programarea verde

Provocare CEZ pentru un viitor mai verde! Copiii cu vârste cuprinse între 10 și 14 ani sunt invitați să creeze o aplicație pe platforma MIT App Inventor, pe tema energiei verzi. 

CEZ Green Generation este o generație atentă la viitor! Tinerii sunt invitați să conceapă o aplicație până în 18 octombrie prin care să își arate dorința de a trăi într-o lume cu energie mai verde. Aplicația trebuie să conțină concepte ale energiei regenerabile. Înscrierea se poate face prin formularul online și transmiterea link-ului cu aplicația realizată pe platformă la adresa office@progressfoundation.ro. Ideile vor fi evaluate de un juriu format din șapte persoane, specialiști ai Fundației Progress și ai companiei CEZ Vânzare, care vor analiza aspecte precum: temă și complexitate, estetică și creativitate, logică și funcționalități. Mai multe informații despre cerințe pot fi consultate în Regulamentul concursului.

„Ne bucurăm să inițiem, alături de partenerii noștri, această activitate educativă pentru copii, menită să încurajeze dezvoltarea abilităților digitale, a imaginației și a responsabilității pentru mediul înconjurător. Este o modalitate diferită de învățare și o dovadă în plus că tehnologia poate fi utilizată cu folos de noua generație”, a declarat Cornelia Szabo – Director Executiv și Președinte al Directoratului CEZ Vânzare.

leader board 728 x 90 px

CEZ Vânzare colaborează din 2018 cu Fundația Progress pentru dezvoltarea proiectului CODE Kids, menit să creeze o mișcare de coding și STEM (Science, Technology, Engineering and Mathematics) în care copiii, tinerii și bibliotecarii din mediul rural își dezvoltă competențele digitale și se implică în viața comunității prin rezolvarea unor teme digitale creative.282 de copii din județele Argeș, Vâlcea și Gorj  au beneficiat în 2019 de peste 20 de workshop-uri de compentențe non-tehnice (leadership, public speaking și tehnici de vânzări) susținute de voluntarii CEZ au susținut peste . Mai mult, programul a beneficiat de o inovație verde prin instalarea a 60 de panouri fotovoltaice la Școala Gimnazială din Mușătești și de laptop-uri pentru dotarea cluburilor.

Companiile din cadrul Grupului CEZ în România continuă să investească în proiecte care aduc bunăstare, pe termen lung, comunităților și care vizează domenii precum sănătate și wellbeing, educație, mediu și dezvoltarea locală. „Noi, la CODE Kids încurajăm copiii să dezvolte aplicații care să-i ajute în viața lor, dar și a comunității. Am inițiat concursul GREEN TECH APP, prin intermediul căruia provocăm copiii de 10-14 ani să dezvolte o aplicație în App Inventor, care să vină cu o soluție eficientă pentru protejarea mediului. Sperăm ca în viitor cât mai mulți copii să fie mai aproape de noile tehnologii, în sprijinul unui viitor sustenabil, bazat pe energie verde, în care resursele sunt protejate”, spune Ovidiu Ana, manager de proiect CODE Kids.

Calendarul concursului App Inventor – Green TECH App:
• 18 octombrie, ora 23:59 – termen limită pentru înscrierea aplicațiilor;
• 19 octombrie – 27 octombrie – evaluarea aplicațiilor;
• 28 octombrie – anunțarea câștigătorilor.

Premii pentru mixul perfect între pasiunea pentru tehnologie și natură. Cele mai bune idei vor fi premiate cu:
• Locul I, un laptop în valoare de 2500 lei;
• Locul al II-lea, o tabletă în valoare de 1200 lei;
• Locul al III-lea, un kit robotic în valoare de 800 lei.

Companiile din cadrul Grupului CEZ în România continuă să investească în proiecte care aduc bunăstare, pe termen lung, comunităților și care vizează domenii precum sănătate și wellbeing, educație, mediu și dezvoltarea locală.