Plujar a refuzat să fie vicepreședintele Consiliului Județean, dar e obligat să meargă în Parlament!

Alianța USR PLUS a fost decepția alegerilor locale în Caraș-Severin, ratând intrarea în Consiliul Județean și Consiliul Local Reșița, dar valurile pot crește și mai mult în cele două formațiuni dacă eșecul se va repeta la alegerile generale. Totul atârnă pe umerii lui Andrei Plujar!

Liderii USR PLUS în Caraș-Severin, Andrei Plujar și Daniel Toma, au lăsat fără cuvinte scena politică după ce au refuzat oferta liberalilor, potrivit căreia primul ar fi fost astăzi vicepreședinte al Consiliului Județean, iar celălalt, viceprimar al Reșiței. Pentru ei, personal, ar fi fost mai bine, pactul cu liberalii ar fi însemnat asigurarea unor funcții bine plătite și care oferă expunere politică mare. Pentru partid, au explicat cei doi atunci, n-ar fi fost deloc benefic. Și asta pentru că USR PLUS nu s-ar mai fi văzut aproape deloc sub marea umbrelă PNL. Decontul ar fi venit la parlamentare și în următorii patru ani. Scorul de la alegerile locale este însă mult, mult sub așteptări, singurul care a contat fiind până la urmă chiar președintele USR. În mai multe orașe din Caraș-Severin, candidații alianței par să fi acceptat pacturi neoficiale cu PNL, drept dovadă fiind mâna de voturi de la Moldova Nouă, spre exemplu, obținută de USR PLUS. Dar mai sunt și alte localități în care s-a întâmplat la fel. În aceste condiții, USR PLUS nu putea mai mult nici la nivel de Consiliu Județean.

Problema mare pentru USR PLUS ar putea veni la parlamentare. Andrei Plujar ar fi singurul cu suficientă notorietate, cu o anumită forță financiară și care să-și asume cu adevărat responsabilitatea unei candidaturi. Singurul cu șanse, până la urmă. „Vom avea un vot în cadrul alianței pentru stabilirea candidaților la alegerile parlamentare. În calitatea mea de președinte USR nici să fi vrut nu aș fi putut refuza să candidez. Sunt obligat să-mi asum această responsabilitate și, chiar dacă la alegerile locale nu am obținut ceea ce ne-am propus, trebuie să strângem rândurile, să funcționăm în continuare ca o echipă și să accedem în Parlament. La alegerile generale e cu totul altceva, dar trebuie să demonstrăm asta în ziua votului”, a comentat Andrei Plujar.

USR PLUS își va desemna candidații până la finele acestei săptămâni. În calcule ar mai intra câteva nume, total sau foarte puțin cunoscute electoratului din Caraș-Severin, dar cel mai probabil votul din alianță va fi lipsit de surprize. Candidat pentru ceea ce se prefigurează a fi singurul loc eligibil, cel de deputat, va fi, aproape sigur, Andrei Plujar.