Consiliul Județean investește în Semenic. Compensează lipsa de interes a investitorilor!

Liderul de la Palatul Administrativ promovează ideea dezvoltării turistice a zonei montane din apropierea Reșiței, mai ales că acum și infrastructura este adecvată.  

La finele acestui an s-au încheiat lucrările DJ Văliug-Slatina Timiș. Prin urmare, turiștii vor putea circula în condiții civilizate, fără să mai fie nevoiți să-și rupă în două mașinile pentru a schia pe vreme de iarnă sau pentru a înota în Lacul 3 Ape pe timp de vară.

Singurul mare minus al zonei este acum lipsa de servicii furnizate turiștilor. Cum mediul privat este tot mai mult băgat în faliment de la un sezon la altul din cauza lipsei de zăpadă, autoritățile județene susțin că a sosit timpul să preia din atribuțiile mediului privat și să acționeze și pe alt plan, chiar dacă acest rol nu este prevăzut de lege. Nu cu mult timp în urmă, la sediul Palatului Administrativ a fost prezentat filmul investiției care se dorește a fi realizată pe Muntele Semenic, iar ideea nu a fost abandonată. În continuare se caută surse de finanțare.

expresb 1000x100

,,În ce privește proiectul de pe Muntelui Semenic, fondurile care vor fi alocate prin POR sunt doar de circa 10 milioane de euro, ceea ce înseamnă că va trebui să completăm acest proiect pe care îl construim pe secvențe, pe segmente, dacă vreți, va trebui să îl completăm și cu fonduri din alte finanțări preponderent europene, poate și guvernamentale. Formatul Programului Operațional Regional pentru acest exercițiu bugetar european nu a venit încă, probabil că îl vom avea în martie, a declarat Sorin Frunzăverde, președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, la recenta deplasare care a avut loc la Drumul Județean Văliug-Slatina Timiș.

CITEȘTE ȘI:  Semenicul înflorește prin noi proiecte inedite

Comments

 1. Radivoj Milenovici says:

  Nu conteaza ca-i zapada ca nu-i zapada , ca o veni lumea ca nu o veni lumea , conteaza doar ”parandaratul” pe care acest pedofil-masonicohot il va incasa si atat .

 2. alexandru nemoianu says:

  Aceste fagudinte au valoarea zer si…Slava Domnului!
  Nu este lipsa de “investitii” dubioase.Atunci cand va fi nevoie infrastructura serviciilor turistice se va dezvolta de la sine.De fapt ar fi timpul(chiar depasit) ca acest Fruzaverde sa dispara din viata publica a judetului.

 3. gogu says:

  da soseaua cuptoare -valiug slatina timis este foarte buna.dar tronsonul prislop- semenic este jalnic ca si cuptoare resita de altfel.

 4. gogu says:

  dezastrul acestei zone si acestui judet se datoreaza tovarasului frunzaverde.stim toti asta .poate ca dna o sa vina sa ni-l ia.doamne ajuta