Semenicul înflorește prin noi proiecte inedite

casinoherculane by sungarden

Un nou proiect de resuscitare a zonei turistice Semenic a fost pus în discuție astăzi. Sorin Frunzăverde, președintele Consiliului Județean, a supus dezbaterii în opinia publică un plan important care așteaptă finanțare europeană. Potențialul turistic al zonei Semenic și a zonelor adiacente va fi valorificat la maximum în viitorul apropiat.

Studiul privind dezvoltarea zonei turistice Semenic are la bază încercarea de valorificare a zonei montane și a zonelor subalpine pe o perioadă completă de 12 luni. Planul proiectului are în vedere șapte secvențe importante. În primul rând, este vizată reabilitarea zonelor schiabile Văliug-Piatra Goznei și Gărâna-Vârful Semenic.

Valoarea totală preconizată pentru implementarea proiectului atinge suma de aproximativ 45 de milioane de euro. Suma face parte din portofoliul de 460 de milioane de euro destinat proiectelor ce urmează să fie finanțate din bugetul Uniunii Europene în perioada 2015-2021. Proiectul va fi astfel finanțat în ciclul de șapte ani de bugetare europeană.

Acest proiect este unul important, pentru că eu cred că va pune în valoare Reșița, Semenicul și zona subalpină și, în egală măsură, va face din această parte a județului o zonă atractivă pentru turiști. Este un program realizat profesionist, aș spune, și care nu face niciun fel de exces. Efectiv urmărim punerea în valoare a potențialului pe care această zonă îl deține”, a explicat Sorin Frunzăverde, președintele Consiliului Județean Caraș-Severin.

publicitate ziar expresb 1000x100 pizzeria Dimitrios 1000x100

Inițiativa din partea Consiliului Județean de a demara un astfel de proiect a pornit de la dezamăgirea în fața dezinteresului mediului de afaceri cărășean. „Am apelat la această metodă pentru că este evident că nu există la nivelul mediului de afaceri nici apetența, nici potența pentru a realiza asemenea dezvoltări și de aceea am apelat la fonduri europene și la realizarea proiectului prin Consiliul Județean”, a mai explicat Sorin Frunzăverde.

Pe agenda investițiilor care urmează să fie făcute în zona Semenic se numără realizarea unui centru de agrement și sport nautic, un parc acvatic, un sat de vacanță, iar lista nu se oprește aici.

Foto: primaveradesign.ro

untitled design set 970x90 px
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/