Datornicii la stat, pe lista neagră de la fisc

dacus 05 iulie 2024 Publicitate Stiri in Express de Banat Timisoara si Resita

Reprezentanţii Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Caraş-Severin au prezentat astăzi, în cadrul unei conferinţe de presă, principalii indicatori pe trimestrul întâi al acestui an, pentru activitatea de colectare şi inspecţie fiscală.

Veşti bune privind activitatea AJFP din judeţ. Capacitatea de colectare fiscală a Caraş-Severinului este în scădere, potrivit liderilor administraţiei. Astfel, în primele patru luni ale anului 2014, comparativ cu aceeaşi perioadă din 2013, încasările nete la nivelul judeţului au crescut de la aproximativ 200 de milioane lei la puţin peste 210 milioane lei. Sumele declarate de constribuabilii administraţi la nivelul AJFP-ului sunt apropiate, fiind declarate în primele patru luni din 2013 şi 2014 aproximativ 215 milioane lei, sume care au fost afectate şi de migrarea a şase agenţi economici la Direcţia Generală de Administrare a Marilor Contribuabili.

Analitic, putem spune că încasările nete din totalul bugetului general consolidat pe cele patru luni a fost, în 2014, de 212.238.328 lei, dintre care, pentru arierate au fost 52.639.759 lei, iar pentru obligaţii curente 159.598.569 lei. Vreau să precizez că în această perioadă a crescut şi numărul înlesnirilor la plata obligaţiilor fiscale, astfel că pe anul acesta au fost acordate 16 înlesniri, suma solicitată de contribuabili pentru eşalonare fiind de peste 580.000 lei, iar pe anul trecut au fost acordate 9 înlesniri debitorilor, suma solicitată fiind de peste 1,5 milioane lei”, a declarat Mihaela Nicola, directorul unităţii fiscale din Caraş-Severin.

În ceea ce priveşte măsurile de executare silită întreprinse în primele patru luni ale acestui an, în vederea încasării sumelor datorate, au fost emise aproximativ 9.500 de somaţii pentru suma de aproape 45 milioane lei, dar şi peste 4.600 de popriri bancare pentru suma de peste 20 milioane lei. Nu au ieşit din calcul nici popririle pentru terţi, instituiri sechestre bunuri mobile şi imobile.

Potrivit reprezentanţilor de la Finanţe, numărul datornicilor la stat este şi el destul de mare, suma care trebuie restituită administraţiei judeţene depăşind 20 de milioane lei. „În primul trimestru al acestui an 97 de debitori persoane juridice au intrat în insolvenţă, valoarea totală a creanţelor faţă de bugetul general consolidat fiind de 30.744.186 lei, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului 2013, când au intrat în insolvenţă doar 38 de debitori, valoarea creanţelor fiind de aproximativ 7.460.000 lei”, a adăugat Mihaela Nicola.

publicitate Timisoara banner maxagro

Potrivit acesteia, arieratele certe care sunt înregistrate sunt de natura TVA-ului, impozit pe profit, impozit pe venit de salarii, accize, contribuţii la bugetul de sănătate, al asigurărilor sociale, bugetul de şomaj, amenzi, penalităţi, tot ceea ce intră în sfera de administrare a bugetului general consolidat. De altfel, nivelul arieratelor a scăzut semnificativ faţă de primul trimestru al anului trecut.

Lista întreagă a datornicilor poate fi vizualizată pe adresa:  http://static.anaf.ro/static/pdf/Lista_ORBSm_31.03.2014.pdf

 

STPT job 1000x200 1000x100 edb
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/