Consiliul Județean a încheiat seminariile de informare adresate locuitorilor!

 

În luna octombrie 2015 s-a încheiat seria celor zece seminarii de informare adresate populaţiei din localităţile judeţului, organizate în cadrul proiectului „Sistem integrat de management al deşeurilor în judeţul Caraş-Severin”, derulat de Consiliul Judeţean.

Evenimentele au început cu Reşiţa, în decembrie anul trecut, şi au continuat în perioada 20-30 octombrie 2015 în alte nouă localităţi ale judeţului: Oţelu Roşu, Fîrliug, Bocşa, Anina, Oraviţa, Moldova Nouă, Bozovici, Constantin Daicoviciu şi Băile Herculane.

Făcând parte din etapa de conştientizare a campaniei „004 MEDIU. Misiune în spaţiul verde”, derulată la nivelul întregului judeţ, seminariile au oferit prilejul prezentării locuitorilor a avantajelor, implicaţiilor şi rezultatelor actuale ale acestui amplu demers.

Otelu Rosu

Având în vedere că în această perioadă au fost distribuite containerele speciale pentru depozitarea deşeurilor, reprezentanţii proiectului s-au întâlnit cu locuitorii fiecărei localităţi, cărora le-au explicat prin demonstraţii noile reguli de separare şi echipamentele pentru colectare.

La finalul fiecărei întâlniri, au fost prezentate concluziile, iar participanţii au primit răspunsurile la întrebările punctuale adresate.

Detalii privind derularea acestora vor fi postate pe pagina de internet a proiectului www.004mediu.cjcs.ro, în secţiunea COMUNICARE – Evenimente şi pe pagina facebook www.facebook.com/004mediu.

Proiectul urmăreşte implementarea unui sistem integrat de gestionare a deşeurilor care să aibă ca efect reducerea cantităţii de deşeuri depozitate, normă impusă de legislaţia europeană. Este prevăzută construirea Centrului de management integrat al deşeurilor care va include un depozit central ecologic de deşeuri, o staţie de sortare şi o staţie de tratare mecano-biologică simplă la Lupac.

Alte trei staţii de transfer vor fi construite la Pojejena, Bozovici şi Oţelu Roşu. În cadrul proiectului vor fi  executate şi lucrările de închidere a depozitelor neconforme de deşeuri din judeţul Caraş-Severin. Sunt prevăzute construirea drumurilor de acces pentru depozitul central şi staţiile de transfer și achiziționarea de echipament pentru colectarea selectivă a deşeurilor.

Proiectul „Sistem integrat de management al deşeurilor în judeţul Caraş-Severin” este cofinanţat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operațional Sectorial „Mediu” (POS Mediu) – Axa Prioritară 2, Domeniul Major de Intervenție 1 „Dezvoltarea sistemelor de management integrat al deşeurilor şi reabilitarea siturilor istorice contaminate”. Proiectul are o valoare totală de 186.398.069 lei (fără TVA).

 

Comments

  1. […] În luna octombrie 2015 s-a încheiat seria celor zece seminarii de informare adresate populaţiei din localităţile judeţului, organizate în cadrul proiectului „Sistem integrat de management al deşeurilor în judeţul Caraş-Severin” derulat de Consiliul Judeţean. Evenimentele au început cu Reşiţa, în decembrie anul trecut, şi au continuat în perioada 20-30 octombrie 2015 în alte nouă localităţi ale judeţului: Oţelu Roşu, Fîrliug, Bocşa, Anina, Oraviţa, Moldova Nouă, Bozovici, Constantin Daicoviciu şi Băile Herculane. Făcând parte din etapa de conştientizare a campaniei „004 MEDIU. Misiune în spaţiul verde”, derulată la nivelul întregului judeţ, seminariile au oferit prilejul prezentării locuitorilor a avantajelor, implicaţiilor şi rezultatelor …mai multe stiri […]

  2. […] Făcând parte din etapa de conştientizare a campaniei „004 MEDIU. Misiune în spaţiul verde”, derulată la nivelul întregului judeţ, seminariile au oferit prilejul prezentării locuitorilor a avantajelor, implicaţiilor şi rezultatelor Sursă știre […]

  3. Mari says:

    CUM SA FACI BANI ONLINE ! In aceste timpuri este nevoie sa inveti rapid cum sa faci bani online! Profita si tu imediat de acest sistem care te indruma pas cu pas si te invata cum sa faci bani online! Incepe urgent sa te instruiesti cum sa faci bani online! Noi, cu o echipa dinamica si tanara, suntem alaturi de tine si te ajutam cu cea mai mare seriozitate sa reusesti! Numai cand doresti cu cea mai mare seriozitate sa schimbi ceva in viata ta, cauta-ne la adresa de email: marianapoe91@yahoo.ro