CONDAMNARE. Polițist de frontieră, în pușcărie! Colegul lui, în pământ!

Tragicul accident din noaptea de 13 spre 14 februarie 2016 de la Moldova Nouă, în care polițistul de frontieră Boban Budimir și-a pierdut viața, l-a trimis în pușcărie pe Alin Sporea, și el om al legii, care a urcat beat la volan și a provocat nenorocirea.

Alin Sporea, acuzat că și-a abandonat colegul pe câmp când a realizat ce s-a întâmplat, s-a apărat în permanență, în sensul că efectiv nu ar fi găsit trupul neînsuflețit al lui Boban Budimir, deși îl căutase prin iarbă. Nici recalcularea alcoolemiei nu l-a ajutat prea mult. Judecătoria Moldova Nouă l-a găsit vinovat pentru ucidere din culpă și l-a condamnat la trei ani și două luni închisoare pe Alin Sporea, dar soluția instanței de fond a nemulțumit pe toată lumea.

CITEȘTE ȘI:

EXCLUSIV. Trei ani și două luni închisoare pentru polițistul care și-a lăsat colegul să moară pe câmp!

EXCLUSIV. Un sfert de oră de mister total în cazul accidentului în care a murit polițistul de frontieră Boban Budimir (UPDATE)

Concentrație uriașă de alcool în sângele polițistului de frontieră care și-a omorât colegul! Prea beat ca să-l mai vadă!

UPDATE/FOTO. Un polițist de frontieră beat și-a omorât colegul și a fugit de la locul faptei. A fost reținut pentru 24 de ore!

Atât inculpatul, cât și familia polițistului de frontieră care și-a pierdut viața la numai 24 de ani au recurs la calea de atac. Curtea de Apel Timișoara a respins însă ca nefondate apelurile declarate de inculpatul Sporea și persoanele vătămate Vasile și Maria Budimir, astfel că tânărul care a provocat regretabilul accident va sta trei ani și două luni în spatele gratiilor. De acolo va aștepta și finalizarea procesului civil pe care familia Budimir a anunțat că-l va deschide, pentru daune morale care să mai acopere, dacă poate fi vorba de așa ceva, suferința pricinuită.