Combinații PSD-PNL? Facă-se voia domnului senator!

Consilierii locali liberali din Caransebeș au avut surpriza ca fostul lor coleg Ioan Pop să participe la recenta ședință extraordinară, deși nu mai are calitatea de consilier local. Pop și-a pierdut această funcție după ce a fost exclus din partid, la solicitarea Biroului Politic Local condus acum de liberali agreați de liderul județean al PNL, senatorul Marcel Vela.


Plecarea lui Pop din partid a survenit după ce în ședința de Consiliu Local nu a ținut cont de decizia grupului PNL și a votat alături de opoziție propunerea primarului de a se desființa postul de city manager, care era ocupat de președintele interimar al PNL Caransebeș, Andrei Ungur.

CITEȘTE ȘI: Povestea continuă la Caransebeș: voturi liberale împotriva propunerilor făcute de Borcean. „M-a surprins reacția colegilor mei de partid“

Deși lucrurile par încurcate, ecuația era simplă: PNL pierde majoritatea din Consiliul Local, pentru o scurtă perioadă, Felix Borcean bate palma cu PSD care preia conducerea la Transal Urbis cu majoritate în Consiliul de Administrație. Dar, după cum afirmă primarul Borcean, lucrurile s-au cam tranșat politic la nivel județean, iar Pop cel mai probabil ca a trăit nostalgia ultimei ședințe de Consiliu Local alături de foștii colegi liberali.

„Evenimentele de pe scena politică județeană mi-au demonstrat faptul că există o înțelegere între liderii politici județeni ai PSD și PNL”, a declarat primarul Felix Borcean, care nu are niciun dubiu că în ședința extraordinară de Consiliu Local următorii doi supleanți pe lista PNL de la alegerile locale vor fi validați cu ajutorul votului PSD. Asta în condițiile în care grupul PSD din CL anunța săptămâna trecută că se va folosi de toate pârghiile legale posibile pentru a păstra cât mai mult majoritatea în Consiliul Local.

CITEȘTE ȘI: Când opoziția e opoziție până la capăt… În folosul cui?

Să fie oare încă o lecție pe care președintele PNL Marcel Vela o oferă, din umbră, primarului Felix Borcean?! Ar putea oare grupul PSD să nesocotească decizia Luminiței Jivan, în condițiile în care consilierii social-democrați Bogdea, Dascălu și Bădeț declarau că, niciodată, nici președintele Mocioalcă, nici președinta Jivan nu au dictat ce să facă la Caransebeș?! Ședința care ne va lămuri va avea loc astăzi, 20 martie, la ora 11.00.