Când opoziția e opoziție până la capăt… În folosul cui?

Prefectura Caraș-Severin nu ține cont de politică, atunci când vine vorba de aprobarea solicitărilor din teritoriu. Deși ar fi avut termen legal 30 de zile pentru a aproba solicitarea Grupului PNL din Consiliul Local Caransebeș de a valida următorii doi consilieri de pe lista votată la alegerile locale din 2016, Instituția Prefectului a dat aviz favorabil în doar două zile. Planul de acasă nu se potrivește însă cu cel din… târgul PSD.


În aceste condiții, viceprimarul municipiului Caransebeș, Marius Isac, a convocat ședința extraordinară de Consiliu Local pentru validarea următorilor doi consilieri votați de caransebeșeni la alegerile din 2016 pe lista PNL la Consiliul Local. Pe lista de supleanți se propune validarea liberalilor Alexandru Stănescu, fost membru PNȚCD și fost consilier local și Ciprian Brancu, supleanți pe lista de candidați la alegerile locale din iunie 2016.

CITEȘTE ȘI: Negocieri încrucișate și sacrificii politice, în interesul liderilor județeni ai PNL și PSD?!

Deși Prefectura și Grupul PNL din Consiliul Local s-au mișcat repede, nu se poate spune același lucru despre opoziție. Grupul PSD, prin vocea consilierul Valentin Dascălu, a menționat că social-democrații vor profita de toate pârghiile legale pentru a trage de timp. În acest fel, PSD va avea majoritate pentru cât mai mult timp în Consiliul Local.

Reamintim că locurile au rămas vacante în urma excluderii celor doi consilieri, Ioan Pop și Toma Tămășilă, din PNL, după ce aceștia au nesocotit unanimitatea deciziei Biroului Politic Local.

Ședința extraordinară a fost convocată pentru miercuri, 20 martie, la ora 11.00.