Negocieri încrucișate și sacrificii politice, în interesul liderilor județeni ai PNL și PSD?!

Ședință extraordinară, luni, cu multe contre în Consiliul Local Caransebeș, în care s-a dovedit că liberalii sunt pașnici, ca de obicei, că primarul Borcean este înconjurat de social-democrați doar până la un punct, în funcție de interes și că jocurile privind majoritatea în forumul local nu sunt făcute încă. Totul depinde de votul de miercuri, 20 martie, când va avea loc o nouă ședință extraordinară.

Deși au fost discuții cu privire la hotărârea care ar fi pus laț la gâtul bugetului local, a fost abrogat, doar cu votul majoritar PSD, proiectul privind investițiile de milioane de lei care ar fi trebuit realizate la Spitalul Municipal de Urgență, în condițiile în care finanțarea de la Guvern s-a oprit.

CITEȘTE ȘI: Când calul de dar, primit de la Guvernul Grindeanu, este căutat la dinți, de aleșii locali din Caransebeș…

Acesta nu a fost singurul punct de pe ordinea de zi, așa cum se anunțase inițial, ci au mai fost introduse alte 4, care fac referire la frământări mai vechi ale social-democraților cu privire la recuperarea terenului vândut investitorilor în mandatele trecute. Este vorba de așa-zisul „munte”, cum s-a vehiculat în cercul PSD, acuzat principal fiind fostul primar Marcel Vela. Și, dacă mai anul trecut, primarul Borcean ținea piept consilierilor PSD, spunând că totul s-a aprobat cu acordul Consiliului Local, de data aceasta edilul nu a mai ținut partea lui Marcel Vela și a inițiat proiectul de hotărâre cu privire la angajarea unui avocat pentru recuperarea terenului.

Cel de-al doilea teren face referire la zona centrală de lângă muzeu, porțiunea din spatele centrului turistic, cumpărat de SC Masiv cu ani în urmă fără a începe măcar construcția proiectului depus în Consiliul Local ca investiție, inițiator, primarul Felix Borcean, susținut de grupul PSD.

Același grup însă nu a mai fost de acord când a venit vorba de desemnarea unui avocat care să-i apere interesele primarului în procesul intentat de fostul manager al spitalului, Mihaela Popovici, Felix Borcean sugerând că Popovici este o posibilă candidată la Pro România și poate de aceea s-au abținut consilierii PSD.

Așteptarea mare va fi pentru ziua de miercuri, 20 martie, când aceiași consilieri PSD, aflăm pe surse, ar primi indicații de la vârful județenei de partid să plece capul în fața liberalilor și să piardă majoritatea din Consiliul Local Caransebeș, dacă ascultă pe linie politică de președinta Luminița Jivan, care ar dori o schimbare la vârful Consiliului Județean, astfel având nevoie de votul PNL. Și jocurile s-ar putea schimba, în consecință, foarte repede în favoarea liberalilor în CL Caransebeș. A liberalilor fideli lui Marcel Vela.