Rovana Plumb, prima pe lista PSD pentru europarlamentare? Ce răspunde ministrul Fondurilor Europene

Deocamdată, PSD nu și-a anunțat oficial lista de candidați pentru alegerilor europarlamentare din 26 mai, dar Liviu Dragnea a declarat în spațiul public că Rovana Plumb va fi propunerea sa pentru prima poziție pe listă. Ministrul Fondurilor Europene a dat răspunsuri foarte laconice cu ocazia unei vizite în Timiș pentru semnarea unui contract privind infrastructura de apă potabilă și canalizare.

Plumb nu a răspuns clar dacă ea va deschide lista, dar a avut o atitudine de reală campanie electorală. A lăudat extrem de mult Timișul, ca județ care absoarbe multe fonduri europene și a repetat la semnarea contractului, alături de pesedistul Călin Dobra, că Guvernul PSD-ALDE face foarte multe pentru județul Timiș. În realitate, PSD-ul face centura de sud a orașului cu o singură bandă pe sens, face stadioane în orașe precum Alexandria pe când aici nu, tergiversează de ani buni realizarea unei săli polivalente, dar și a unui spital regional în capitala Banatului.


Sunt membra acestui partid din 1994, sunt o pro-europeană convinsă și eu cred că oricare dintre noi trebuie să fim pregătiți la orice fel de provocare în orice moment. Trăim într-o perioadă cu schimbări, cu multiple provocări și sunt convinsă că putem face față”, a spus Plumb.

CITEȘTE ȘI: 180 de milioane de euro pentru modernizarea infrastructurii de apă potabilă și canalizare din Timiș. Ministrul Rovana Plumb, prezentă la semnarea contractului

Pesedista a driblat ca la fotbal și întrebarea dacă își dorește să fie comisar european. „Îmi doresc ca România să se dezvolte, să fie puternică în Uniunea Europeană. Îmi doresc ca românii să voteze europarlamentari care să nu mai fie împotriva țării. Îmi doresc ca România să voteze europarlamentari care să se bată să aducă mai multe fonduri pentru România ca stat membru. Îmi doresc ca România să fie un stat cu drepturi egale și să nu mai acceptăm niciun dublu standard, așa cum a reieșit din studiile pentru medicamente și altele”, a precizat Rovana Plumb.

„PSD este cel mai pro-european partid”

Chiar dacă unele declarații ale unor pesediști nu erau tocmai pro-europene, Rovana Plumb spune că partidul din care face parte este cel care susține cel mai mult apartenența României la Uniunea Europeană. „Fiecare are dreptul la o opinie. Și vă asigur că PSD este cel mai pro-european partid. Pentru că noi am fost primii care am vorbit despre necesitatea ca România să fie membră a UE. Noi am fost primii care am dus România în NATO, noi am dus România în UE. Am realizat acest proiect și vă asigur că toți suntem conștienți că parcursul european al României este ireversibil”, a mai precizat Plumb.

Rovana Plumb a fost deputat în Parlamentul României, europarlamentar în perioada 2009-2021, ministru al Mediului și Schimbărilor Climatice, ministru al Muncii și Justiției Sociale și ministru al Fondurilor Europene.

1000x100 (5)