UPDATE. Sabotaj tehnologic „în forță”! Simularea examenului de Bacalaureat, afectată de gestul necugetat al primarului Timișoarei! Robu a lăsat centrul orașului fără Internet!

Probleme mari pentru Inspectoratul Școlar Județean Timiș după ce Nicolae Robu a tăiat cablurile de Internet din centrul Timișoarei. Sistemul de Internet Ro EDU este afectat, la fel ca și back-up-ul Inspectoratului. Inspectorul școlar general Aura Danielescu spune că marți s-au găsit soluții, pentru că se dă proba la Limba și Literatura Maternă, una la care participă un număr redus de elevi, dar că ziua de miercuri poate fi una problematică.

Luni seara, Robu a tăiat cablurile de Internet și TV, pentru a le forța mâna cabliștilor să le mute în subteran, fără să-i pese de cetățenii care nu au nicio vină și care, probabil, l-au și votat, într-o oarecare proporție. Marți dimineața, cei de la Inspectoratul Școlar Județean, al cărui sediu se află chiar lângă Primăria Timișoara, au rămas fără Internet. Sistemul RO EDU a căzut, iar back-up-ul instituției, o conexiune de la furnizorul Vodafone, la fel. Simularea totuși a început la ora stabilită, deoarece liceele implicate în organizarea probei la Limba Maternă au descărcat subiectele cu ajutorul unor stickuri cu date mobile.


Pentru ziua de miercuri însă există o oarecare îngrijorare. „Nu știu exact cine s-a ocupat, dar în urma demersului angajaților Primăriei, sistemul este afectat. Noi ținem un om de acasă, persoana care se ocupă cu transmiterea informațiilor legate de prezența la simulări. Pentru mâine, când este simularea probei de Matematică/Istorie, am vorbit cu cei de la Vodafone să încercăm o transmisie prin unde radio”, ne-a declarat inspectorul  școlar general, Aura Danielescu, cea care a confirmat că simularea la Limba Maternă a început la timp.

Pentru proba de Limba Maternă au fost implicate liceele Lenau, Bela Bartok, Dositei Obradovici, Colegiul Național Bănățean și Gherhardinum, de unde subiectele au fost descărcate cu stickuri de date mobile. Pentru proba la Matematică sau Istorie, cea obligatorie a profilului, se vor da însă simulări la liceele din tot orașul.

Stiri Timisoara si Resita publicitate online dacus 05 iulie 2024 Stiri Timisoara Publicitate online Brantner 1000x100px

Cât despre sistemul RO EDU, el asigură Internetul și la Universitatea de Vest din Timișoara, dar și la Universitatea Politehnica, unde Robu a fost rector, iar acum e președintele Senatului.

UPDATE, ora 12.15

Întrebat la conferința de presă săptămânală de la Primărie cum comentează situația de la Inspectoratul Școlar Județean, edilul a fost foarte relaxat și a spus că el crede că e vorba de o „victimizare”: „Instituțiile publice au multiple posibilități de racordare la Internet. Cred că unii se dau victime pentru că dă bine. Nu știu dacă e vorba de efectele intervenției noastre. Oricum, sunt soluții în ziua de astăzi”, a bâjbâit Robu, întrebat de situația confirmată de Aura Danielescu.

Sursa foto: Constantin Duma

stiri Timisoara publicitate si promovare online banner maxagro Stiri Timisoara si Resita STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/