Cocaină de 10 milioane de euro ascunsă în autocar. Turiștii din Caransebeș, traumatizați peste 5 ore la interogatoriul polițiștilor britanici!

Autocarul care a făcut turul Europei burdușit de droguri ascundea cantități astronomice de substanțe halucinogene de mare risc. Turiștii din Caransebeș, printre care se aflau și copii, au trăit clipe de coșmar, fiind interogați peste 5 ore de polițiștii britanici și tratați ca niște infractori.

Drogurile au fost descoperite de polițiștii britanici, după ce autocarul a intrat și a ieșit în mai multe țări ale Uniunii Europene.

Substanțele erau ascunse în caroseria autocarului și, cel mai probabil, cei care intenționau să le plaseze pe piața din Londra își aranjaseră încă de acasă marfa, în așa fel încât să nu întâmpine probleme pe parcurs. Ghinionul cel mare au fost câinii forțelor de ordine, care au simțit neregulile din autocar.

CITEȘTE ȘI: EXCLUSIV. Un autocar plin cu droguri a făcut turul Europei. Zeci de turiști din Caransebeș, ținuți prizonieri în vamă!

Același ghinion l-au avut și turiștii care au vrut să stea 3 zile în Europa cu doar 65 de euro. Peste 5 ore au fost interogați copii și părinții din Caransebeș. Fără nicio vină, 10 copii din clasa a IV-a de la Școala Generală nr 8 din cadrul Colegiului Național „Traian Doda” au trăit momente de groază în Anglia, fără să li se spună care ar fi fost cauza controlului efectuat în vamă.

La ore bune au aflat că autocarul era burdușit cu droguri. Polițiștii i-au condus la secție unde le-au pus tot felul de întrebări precum: „de unde au cumpărat biletul”, „care era itinerarul”, „cine le-a fost ghid”, „ce opriri au făcut”, „cât au plătit pentru bilet”. La aceste întrebări au răspuns părinții pentru că excursia de 3 zile nu a fost organizată de școală.

„A fost o idee bună să vizităm cele două orașe europene, Bruxelles și Londra la doar 65 de euro. Ne-am gândit să le facem cadou copiilor o excursie de final de an. Din păcate, această excursie nu o vor uita niciodată. A fost terifiant să vezi cum câini specializați miroseau fiecare colțișor din acel autocar. Am înțeles că era a 13-a excursie efectuată de această agenție din Timișoara, subvenționată prin fonduri europene”, ne-a spus unul dintre părinți.

Directorul colegiului Național Traian Doda a ținut să precizeze că instituția pe care o conduce nu are nicio implicare în organizarea deplasării.

Isprava s-a lăsat cu arestarea celor 2 șoferi, dar și a ghidului turistic, care, ulterior, a fost eliberat pe cauțiune.

Comments

  1. Travel says:

    Firma de turism nu are nume ? Este asa de protejata ca nu avem voie sa o cunoastem ?
    Atunci aceasta stire poate sa fie o poveste neadevarata….