Haos pe domeniul public și incompetență. Firma care face lucrări la Oravița a afectat canalizarea spitalului!

Ampla lucrare de canalizare și reabilitare a țevilor de alimentare cu apă ține întinși la maximum nervii oamenilor, dar și ai primarilor, care sunt bombardați cu reclamații de cetățeni și, de fiecare dată, sunt considerați vinovați de haosul de pe domeniul public.

După Reșița și Bocșa, acum a venit rândul constructorului care lucrează la Oravița să fie aspru sancționat. Amenda pe care a luat-o se ridică la 15.000 de lei. Faptul că lucrările de execuție la sistemul de alimentare cu apă și canal se derulează într-un haos de nedescris nu este o noutate pentru orăvițeanul ce locuiește pe străzile unde are loc reabilitarea rețelei de apă și canal.

De la țevi de apă sparte la canalizări nefuncționale în urmă săpăturilor, străzi fără acces pline de noroaie, mormane de pământ și piatră, cetățenii care locuiesc pe străzile ce au intrat în reabilitare, dar nu numai, sunt nevoiți de aproape 7 luni de zile să suporte toate aceste disfuncționalități, fără ca antreprenorului general să-i pese.

Se pare că această situație nu mai este tolerată de către Primăria Oravița, care a primit în cele 7 luni de zile, de când se lucrează, sute de reclamații de la cetățenii orașului. La cea mai recentă întâlnire cu reprezentantul antreprenorului și o echipă de la Primăria Oravița, firma și-a luat angajamentul că va remedia o parte din problemele reclamate de locuitorii câtorva străzi, însă se pare că au rămas doar angajamente și promisiuni, iar problemele semnalate există și la ora actuală. Ba mai mult, ultima „ispravă” a celor care răspund de execuția lucrărilor este spargerea canalizării de la spital în timpul săpăturilor pentru noua țeavă de apă, potrivit voceaoravitei.ro.

Așadar, Primăria Oravița, prin Serviciul de Urbanism, a sancționat antreprenorul general cu o amendă contravențională în cuantum de 15.000 lei, factorii de decizie din cadrul primăriei afirmând că nu se vor limita doar la această sancțiune. În cazul în care lucrările de reabilitare se vor derula în același ritm, sancțiunile vor curge în continuare.