Adio, filme luate de pe rețelele de tip „torrent”! Mascații au intrat pe fir!

În această dimineață au avut loc mai multe percheziții care au vizat spălarea de bani și punerea la dispoziția publicului de filme sau alte produse media fără acordul titularilor, prin intermediul unor site-uri de tip „torrent”.

Acțiunea a fost inițiată de procurorii Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Din probatoriul administrat în cauză, până la acest moment, a rezultat că în perioada 2009 – 2014 suspecţii au pus la dispoziţia publicului, contra unor sume de bani, prin intermediul a două site-uri tip „torrent” opere protejate, valoarea sumelor obţinute din activităţi ilegale şi supuse procesului de spălare a banilor ridicându-se până în prezent la circa 2.000.000 lei.

În cursul zilei de azi, pe baza autorizaţiilor emise de Tribunalul Bucureşti, poliţişti din cadrul Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice din I.G.P.R., sub coordonarea procurorilor, efectuează percheziţii în 10 locaţii din municipiul Bucureşti, fiind vizate sediile şi punctele de lucru a două societăţi comerciale care desfăşoară activităţi în domeniul comunicaţiilor electronice, precum şi locuinţele suspecţilor.

În documentarea activităţii infracţionale procurorii au beneficiat de suportul tehnic şi informativ al Serviciului Român de Informaţii.

„Facem precizarea că începerea urmăririi penale şi punerea în mişcare a acţiunii penale sunt etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activităţi care nu pot, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, se arată în comunicatul de presă transmis de oamenii legii.

FOTO: yoda.ro

Comments

  1. andy says:

    Titlul articolului este complet deplasat.