Administrația județeană caută varianta legală posibilă prin care să vireze, din fondul de urgență al CJT, bani către Crucea Roșie pentru cumpărarea de medicamente necesare celor care nu au putut să se refugieze din calea conflictului din Ucraina. La nivel județean se caută și variante pentru oferirea unor locuri de muncă celor care ajung și vor să rămână o perioadă în Timiș.
Subiectul crizei din Ucraina a fost luat în discuție în cadrul Autorității Teritoriale de Ordine Publică. Invitate au fost și companiile private dispuse să ajute ucraineni. Se pare că în acest moment una dintre cele mai acute nevoi este cea legată de medicamente pentru persoanele care nu au putut să se refugieze din calea conflictului.
„Vreau să virăm bani din fondul de urgență CJ Timiș către Crucea Roșie, urmează să stabilim detaliile în zilele care urmează. Timișul este pregătit să primească refugiați la Mașloc, la Criciova și la Știuca – există disponibilitate de cazare din partea comunităților. ISU Timiș centralizează în continuare oportunitățile de cazare din județ, iar Jandarmeria s-a oferit să contribuie cu spații.”, a spus Alin Nica, președintele CJ Timiș.
Până acum, cei mai mulți refugiați din Ucraina doar au tranzitat România, ei îndreptându-se către Europa, unde au rude cu care să reîntregească familia. Săptămâna viitoare se așteaptă un val mai mare de refugiați. „La nivel județean căutăm modalități de integrare a refugiaților pe piața muncii, mai ales că se discută despre acordarea unui permis de muncă pentru cei care doresc să înceapă o nouă viață în România.”, a mai spus Alin Nica.
CITEȘTE ȘI: Timișoara ajută Ucraina. Cinci generatoare de curent trimise în orașul Cernăuți