FOTO. Verde pentru suflet! Pachete cu ajutoare pentru bunicii din munți

verde de banat (3)

Asociația Verde de Banat derulează proiectul „Verde pentru suflet”, prin care lunar sunt duse pachete cu cele necesare traiului zilnic persoanelor vârstnice și celor cu probleme sociale, în Ținutul Pădurenilor, la interferența județelor Timiș și Hunedoara.

Echipele de voluntari ai Asociației Verde de Banat, împreună cu cei de la Clubul Lions Deva Sarmizegetusa, au ajuns weekendul trecut în satele Ruda, Bunila, Plop, Meria, Lunca Cernii, Negoiu, Gura Bordului, Merişorul de Munte, Boia Bârzii, Muncelu Mic, Copileţ, Fereg și Poieniţa Tomii. Au fost distribuite 100 de pachete familiilor și persoanelor cu venituri foarte mici, în vârstă sau cu probleme de sănătate. Pachetele conțin alimente neperisabile, produse de igienă, îmbrăcăminte și încălțăminte în stare bună, obiecte gospodărești.

verde de banat (2)

tm4ua media express de banat (100x1000px)

„Aici trăiesc comunități mici, multe pe cale să se stingă, unde doar câțiva bunici mai însuflețesc frumusețea locurilor. De multe ori uitați ori neglijați, bătrânii continuă să trăiască după legile firii, să mențină tradițiile și obiceiurile care au dat sute de ani ritmul activităților de zi cu zi. Drumul până la ei este adesea dificil de parcurs și, mai ales în perioada de iarnă, rămân adesea izolați de restul lumii și sunt nevoiți să își drămuiască proviziile, și așa destul de modeste. Cu toate greutățile, nu se plâng și continuă să muncească, atât cât îi lasă anii mulți pe care îi poartă cu demnitate. Din donații, sponsorizări și cu ajutorul oamenilor generoși, pregătim lună de lună pachete cu alimente neperisabile și obiecte sau haine în stare bună, care să le facă viața mai ușoară bunicilor din munți. Ei se bucură de fiecare mic ajutor, dar fericirea lor cea mare vine din vorba blândă și clipele de atenție pe care le dăruim”, spune Iosif Martinescu, președintele Asociației Verde de Banat.

verde de banat (5)

Cei care doresc să simtă emoția de neprețuit a faptei bune au posibilitatea să se alăture acestei campanii. Se pot face pachete sau cumpăra produse, sau se pot dona bani în contul Asociației Verde de Banat: RO29BTRLRONCRT0513621701, CUI 41932338. De asemenea, doritorii pot însoți caravana lunară de suflet pe drumurile de munte care au ca destinație redescoperirea oamenilor și locurilor de poveste din zona Banatului montan.

verde de banat (4)

verde de banat (6)

verde de banat (7)

banner 970 x 250