Universitatea Politehnica, 120 de locuri de cazare puse la dispoziția refugiaților ucraineni

politehnica timisoara

Conducerea Universității Politehnica Timișoara i-a contactat pe studenții din Ucraina ca să vadă dacă ei sau familiile lor au nevoie de ajutor. În context, rectorul UPT a anunțat că, în această fază, instituția va pune la dispoziția autorităților 120 locuri de cazare în căminele proprii.

„Sunt convins că situația din ultimele zile din țara vecină vă este cunoscută. Generațiile noastre au avut norocul să nu cunoască astfel de conflicte în Europa între două state mai mari decât România. Am mai avut situații de conflict în Balcani în urmă cu mai bine de 20 de ani, dar parcă nu am simțit tensiunea de acum. Chiar dacă avem convingerea că acest conflict va rămâne departe de noi geografic, este de datoria noastră să întindem o mână către cei care au nevoie de ajutor.”, a declarat rectorul UPT, Florin Drăgan.

Dincolo de spațiile puse la dispoziție pentru cazarea refugiaților, au fost demarate discuții cu conducerea Spitalului Militar Timișoara și se așteaptă detalii cu privire la o campanie de donare de sânge în zilele următoare.

tm4ua media express de banat (100x1000px)

Nu în ultimul rând, rectorul Politehnicii timișorene îi îndeamnă pe toți cei care pot ajuta într-un fel refugiații ucrainieni prin diverse donații (materiale neperisabile, obiecte vestimentare pentru copii, femei, materiale de igienă și/sau altele) să se adreseze centrelor de colectare a donațiilor anunțate oficial, care le transportă zilnic spre punctele unde este nevoie de acestea.

banner 970 x 250