Timișoara ajută Ucraina. Cinci generatoare de curent trimise în orașul Cernăuți

hand of homeless child holding white teddybear

Timișoara este alături de Ucraina, care de câteva zile este atacată de Rusia. Patru generatoare au ajuns în orașul Cernăuți, iar cel de-al cincilea este pe drum, în urma unei donații făcute de o companie importantă în cadrul campaniei „Timișoara pentru Ucraina”.

Apar primele rezultate ale campaniei de solidaritate „Timișoara pentru Ucraina”, inițiată în urmă cu câteva zile de peste 30 de organizații și instituții. Astfel, a început cumpărarea de echipament medical pentru Ucraina, cu un avans de 200.000 lei din fondul de rezervă al campaniei „Oxigen pentru Timișoara”.

Fundația Comunitară Timișoara mai informează că, în plus, în mai puțin de 48 de ore de la demararea campaniei, au intrat în cont donații de aproape 46.000 de lei, sumă venită de la 170 de persoane. Banii vor fi folosiți pentru achiziționarea imediată de medicamente și echipamente sanitare de urgență.

tm4ua media express de banat (100x1000px)

Totodată, primele patru generatoare, atât de necesare în cazul întreruperilor de curent, au ajuns marți dimineață în Cernăuți, orașul înfrățit cu Timișoara, iar încă unul este pe drum. Acest lucru este posibil datorită unei mari companii care s-a alăturat campaniei ”Timișoara pentru Ucraina” și a donat generatoarele care să-i aprovizioneze cu electricitate pe rezidenții din Cernăuți, dar și pe cei care au plecat din calea războiului din alte orașe ucrainiene și se află momentan în Cernăuți.

Timișoara este o comunitate care se mobilizează. Mai mult de 30 de organizații și-au unit forțele sub umbrela ”Timișoara pentru Ucraina” pentru organizarea ajutorului atât pentru Ucraina, cât și pentru refugiații care ajung la Timișoara. Numărul celor care doresc să se implice crește de la o zi la alta. Organizațiile care vor să se alăture acestui efort comun sunt rugate să își anunțe intenția la timisoara.pentru.ucraina@gmail.com . Cei care doresc să se alăture prin donații în bani au o cale simplă – pagina de internet https://timisoarapentruucraina.ro/, deschisă și funcțională din această dimineață. Fondurile astfel colectate vor fi folosite pentru cumpărarea echipamentelor de primă necesitate Cernăuțiului. Fundația Comunitară Timișoara va asigura achiziția printr-o procedură scurtă și transparentă a celor din lista de echipamente necesare, în limita sumelor disponibile. Lista poate fi, de asemenea, consultată pe site. Acceptăm și donații de produse în cantități mari din partea unor firme. Firmele interesate ne pot contacta pe timisoara.pentru.ucraina@gmail.com”, a informat Fundația Comunitară Timișoara, care gestionează campania „Timișoara pentru Ucraina”.

banner 970 x 250