Cine îi asigură imunitate lui Frunzăverde? Rămâne pe funcție, în timp ce Ghiorghioni va fi suspendat!  

Aleșii județeni au discutat astăzi, în plenul forului județean, ipotezele prin care cei doi lideri, în prezent trimiși în judecată pentru fapte de corupție, ar putea fi suspendați din funcție, așa cum le cere Direcția Națională Anticorupție.

Discuțiile au fost ample, secretarul județului, Darian Ciobanu, explicând în plen faptul că statutul președintelui Frunzăverde este unul special, conferit de votul celor 74.000 de alegători. Practic, s-ar putea spune că imunitatea de care beneficiază în prezent și care nu îi permite suspendarea pleacă din legitimitatea pe care i-a conferit-o populația din Caraș-Severin. În altă ordine de idei, așa cum Express de Banat a relatat în zilele trecute, o altă problemă legată de suspendarea lui Frunzăverde pleacă din faptul că există un „vid legislativ”, așa cum l-a numit Darian Ciobanu, care a spus că poate fi vorba în cazul suspendării președintelui de o „fractură logică” în lege. Acesta n-a fost ales prin votul consilierilor și nici nu are un superior care să îl demită.

CITEȘTE ȘI: DNA îl vrea suspendat pe Sorin Frunzăverde. Nimeni nu are atribuții!

„În cazul președintelui, cei care au cunoștințe juridice, eu fiind autodidact în privința asta, nu ne putem exprima în niciun fel vizavi de demiterea sau schimbarea dumnealui, pentru că nu intră în atributul Consiliului Județean”, a declarat vicepreședintele forului, Ilie Iova, singurul care a mai rămas la cârma județului.

Ghiorghioni va fi suspendat!

În cazul vicepreședintelui Ionesie Ghiorghioni, lucrurile sunt puțin mai simple, întrucât acesta a fost ales pe liste de partid, iar calitatea de vicepreședinte a dobândit-o prin votul dat în plen de colegii din Consiliul Județean.

„Avem toate argumentele și avem baza legală, Legea 215, prin care Consiliul Județean să ia o decizie pentru numirea unui alt vicepreședinte. După cum știți, noua lege spune foarte clar că la inițiativa unui consilier, cu 30 la sută din votul consilierilor și cu două treimi din consilieri (N.R.: 21) se poate demite vicepreședintele și se poate alege un alt vicepreședinte. Alegerea se face prin votul majorității, adică trebuie să se întrunească 16 voturi, în așa fel încât să avem un alt vicepreședinte. De aici, discuțiile se vor purta între grupurile politice, între lideri, n-am niciun fel de probleme, doar dorim ca instituția să funcționeze la capacitate mai mare decât funcționează acum, în așa fel încât lucrurile să meargă normal. V-am spus și le-am spus și colegilor, cărora le mulțumesc, lucrurile merg și nu e nicio problemă, însă nu e deloc simplu, pentru că sunt foarte multe activități care trebuie acoperite în același timp și nu avem cum”, a precizat Iova.

Până una alta, vicepreședintele Ionesie Ghiorghioni a rămas fără salariu, pentru că instanța i-a interzis să se prezinte la serviciu și se află în imposibilitate legală de a-și derula activitatea.

În concluzie, astăzi s-a analizat informarea transmisă de DNA, iar la următoarea ședință, pe ordinea zi se va afla, probabil, un proiect de hotărâre care vizează suspendarea lui Ghiorghioni. Rămâne de văzut cine îl va iniția. Pentru clarificarea situației lui Sorin Frunzăverde, aleșii județeni așteaptă răspuns din partea Agenției Naționale a Funcționarilor Publici, for care va trebui să clarifice și să indice cine îl poate suspenda din funcție.

banner 970 x 250

Comments

 1. Podsekalnikov says:

  Mda, frectiile continua….

 2. P.F. says:

  70 DE ANI DE ACUM INAINTE NU-L PUTEM DEMITE .POATE NUMAI CAND SE VA REVENI LA PARTIDUL COMUNIST ROMAN.NU MAI INCERCATI NICIO VARIANTA PENTRU CA ,,PE AICI NU SE TRECE”

 3. Mircovi says:

  Faptul ca Frunza’nbalegar a fost ales prin vot public(BLAT) nu inseamna ca el nu este un functionar public , deci aici se umbla cu ciora vobsita de catre prostanaci din CJ-CS . Nu mai mancati KK-t si dati’l afara pe milogul masonic , care cu TURMA lui in 12 anii de zile numai a jefuit Judetul . – See more at: http://argument-cs.ro/comment/reply/694#sthash.Cdz42NXK.dpuf

 4. MIAI STERPELESCU says:

  puneti pe ion lala in locul lui frunza. este cel mai competent primar pt ca invita electoratul la vot si dupa le trage la bot.

 5. FIECARE OM SE CARACTERIZEAZA PRIN VORBA SI FAPTA SA , SI NUNUMAI .
  DISTINSE DOMNULE PRESEDINTE , CE VREMURI TRAIM , ASCEA NE SINT OAMENII . UNGE OR AJUNS VREMURILE .